iliqnpeevski1310121Уважаеми жители на община Троян, които все още сте тук и не сте избягали,

Само след 10 дни, на 10-ти ноември ще се навършат 25 години от т.нар. „промени“ и преход към демокрация. Четвърт век!

Какво постигнахме за този четвърт век? Мнозина твърдят, че нищо не сме постигнали. Това категорично не е вярно. Само за 25 години, новите/стари „строители на съвременна България“ успяха да нанесат най-тежкият погром на Държавата ни, а Народът на България – подложен на унижения, недоимък, прогонван или подлаган на откровен геноцид. Всичко това – без да сме водили война, без да сме били заробвани от чужд нашественик, без да сме имали унищожителни земетресения или други унищожителни природни бедствия.

След 25 години, България е една от най-бедните държави в света и е окупирала всички последни места в европейските класации.

Защо се случи всичко това? Много може да се напише и изговори. В крайна сметка всичко може да се обобщи само в едно изречение – бившата комунистическа номенклатура си заряза социализмът и започна да строи капитализъм.

След 25 години можем да твърдим уверено – какъвто ви беше социализмът, такъв ви е и капитализмът.

Днес почти никой не говори за Демокрация, нещо повече – Демокрацията стана /направиха я/ мръсна дума. Кой я направи „мръсна дума“? Ами това са тези, които преди 25 години се зъбеха на Европа и на целият демократичен свят, в защита на социалистическите си завоевания, а днес, наметнали овчи кожи и отново от управленски позиции се зъбят на Русия и други подобни държави, но без да се знае от името и в защитата на кои и какви завоевания. И в двата случая – за да „услужат“ на външните си господари.

Защо никой днес не дава обяснение къде изчезна българската икономика и защо над 80% от храните са от внос?

Защо днес всички мълчат кой ограби България и българите, защо сме с такава ужасяваща корупция и ненаказуема престъпност?

Защо никой не казва как така след 7 години членство в ЕС днес българинът живее още по-зле и не вижда бъдещето си в тази държава?

Защо ли?

Защото лъжата, демагогията и откровената политическа простащина залегнаха в основата на новата и днешна българска политика. Защото безнаказаните обири на държавните и общински ресурси залегнаха в основата на новата и днешна българска икономика.

След 25 години почти всичко налично е окрадено, а откраднатото – изнесено извън държавата или изплюскано. Днес политическите разбойници все по-видимо и почти разбираемо за хората започнаха да крадат, чрез т.нар. еврофондове и най вече от финансови заеми, с които заробват държава и Народ в бъдеще време. С две думи – след като окрадоха нас, сега крадат от неродените и новородените, които те ще изплащат тези заеми, ако разбира се не избягат за да се спасят някъде из нормалните държави.

*

Лирично отклонение:

Преди 25 години бях участник на една „кръгла маса“ в Троян, където се водеха дебати между „старото“ и „новото“ по отношение бъдещето и развитието на Троян и общината. 25 години по-късно, днес, тук, в тази зала сме двама от участниците на тази „кръгла маса“. Единият съм аз, който бях от страната на демократите, а другият е г-н Акимов, който бе представител на комунистическата власт като началник на Народната милиция. Спомням си, че попитах г-н Акимов как точно смята да се деполитизира. Чак през 2007-ма година разбрах как – чрез реполитизиране. 25 години по-късно, г-н Акимов, заедно със старите и новите си съпартийци вече е гражданин за европейско развитие на България, наричано ГЕРБ. Нещо повече – наскоро спечелиха националните избори за трети път. Честито!

Само че това „реполитизиране“ на бившата номенклатура, доведе до днешното „рекомунизиране“ на община Троян. Разбира се, това „рекомунизиране“ нямаше цел и не доведе до връщане на старото от преди 25 години в държавата ни и общините и. В крайна сметка то доведе и получихме управление и общество, които са по-скоро „болшевишка метаморфоза в имбецилен вариант“ /Н.М./

*

Кои са „героите“ на този псевдодемократичен 25-годишен и видимо безкраен преход към нищото. Това бяха и продължават да са – бившата комунистическа номенклатура, доносниците на ДС, мутрите и калинките. Всичко, което може да се очаква от един такъв управленски и политически „елит“ ние го получихме – отчайваща некадърност, наглост, бруталност, безпардонност и никаква милост към Държава и Народ. Демони и сатани да бяха управлявали България през тези 25 години – по-голяма милост и състрадание щяхме да видим и да получим. За морал, чест и достойнство не споменавам, поради липсата на такива генетично заложени качества при подобни античовешки екземпляри.

Това обаче никого не смущава, а споменатите „герои“ всеки ден са на преден план във всяка една от всичките ни придворни и проституиращи върху тяхната власт медии и които „герои“ без всякакви задръжки ежедневно демонстрират и изкарват на показ отчайващата си простотия, наглост, невежество и управленска немощ. Съвсем нормално е при такава медийна инвазия с промиване на мозъци – след 25 години да наблюдаваме едно трайно опростачване на голяма част от остатъчното население. Политиците отдавна изместиха чалга-певиците.

Въпреки всичко, това, че са тъпи, нагли, крадливи, без морал, без чест и без достойнство – това не е най-страшното. Най-страшното е, че тези унищожители на съвременна България и общините и са хора без въображение. Това са т.нар. „политически и управленски кастрати“, от които нищо добро не може да се очаква, още повече в условия на преход от една политическа система към друга.

Не случайно Джон Кенеди казва – „На нас не ни трябват политици и циници, чийто мироглед е ограничен от очевидните реалности, а хора, които имат смелостта да мислят и мечтаят за нещата, които никой не е виждал”.

Разбира се, подобни хора, за които говори Джон Кенеди, веднага биват обявявани в България за „луди“. Особено в Троян. Аз ли не го знам това? Само че ще ви издам една малка тайна. Това за мен беше и продължава да бъде комплимент. По никакъв начин не бих искал да заприличам на вас, „нормалните“, и вечните невинни, които за 20 години натикахте Троян в тресавището на демографския срив и липсата на всякакви перспективи за младите хора.

Вие, „нормалните“, нищо не можете да промените и нищо свястно не можете да сътворите, защото не ви е дадено да имате въображение. То е дадено само на онези, за които Стийв Джобс казва – „хората, които са достатъчно луди да си мислят, че могат да променят света, са тези, които наистина могат да го променят.”

Преди 25 години Троян бе 4-тата „крепост на Демокрацията“ в България.

Днес, като последният останал демократ от онова време в днешната троянска политика, мога единствено да кажа:

Бог да прости Демокрацията в Троян!

7 коментара

  1. Защо господина не се изявява из троянските медии а търси трибуна в Ловеч.

    1. Смени Троян с Ловеч и ще разбереш.

  2. В София така наречената Протестна мрежа възобновява протеста против модела КОЙ.Въпроса е изобщо защо го прекратиха ? Сега ли разбраха за коалицията БОСТАН ? Сега ли разбраха за договорката между ГЕРБ и ДПС ? Това се знае още от пролетта – ако не беше прословутото кафе между Боко и Местан,нямаше да има предсрочни избори

    1. А ти къде си в цялата история? Като си толкова кахърен защо не излезе на протест още на другия ден?

  3. Масовият българин отива на избори не с някакава позиция,не с разбиране коя партийна програма е най-добрата за него и за България,а с убеждението за налагане на НАКАЗАТЕЛИН вот.”Тия не ни оправиха.Сега ще гласувам за другите,за новите – те ще ни оправят.”И се получава така,че винаги сме откъм сраната на”е…ните”(извинявам се),на”оправените”.Защото оправячите да са ни подлъгали с дребни суми.
    Не съм расист ,но задавате ли си въпроса”Защо все още ние плащаме водата и тока на едно значимо число мургаво население,което не работи,не плаща и краде?”Ами как да не…та те са избирателите.А защо Висшия съдебен съвет настръхна след думите на Радан Кънев,че проблемите на народа и държавата идват и откъм тази посока.И тук,Илиане,си прав в други свои изявления.Ако съдебната система е ВЛАСТ(трета,корегираща другите две-според Конституцията),защо в същата тази Конституция е допуснато изкревяването на принципа от началните й текстове,че всичките власти произтичат от НАРОДА.И когато Конституцията определя правилата в съдебната система,вече виждаме препратки към специалния закон и блюстителите на закона се избират от избрания пак не от НАРОДА съдебен съвет.

  4. На събрание в едно село политически коментатор убеждава малкото събрали се в салона селяни,че сега вече с тази изборна победа и с това Народно събрание ние вече сме на една крачка от светлото бъдеще,от развитото демократично общество.От дъното на салона една баба пита:”Е-е-е,синко епа длъго ли ще стоим разкрачени?”

Comments are closed.