Публикувам без редакторска намеса изявлението на Венцислав Георгиев Петрушев, съветник в Общински съвет Ловеч. Изявлението му е във връзка с публикуваният от мен документ – присъствен лист от заседанието на Общински съвет Ловеч, проведено вчера, на който съветника се е подписал, без да е присъствал на заседанието. Ето и самия текст:

Уважаеми Дами и Господа,
За пръв и последен път си позволявам да вляза в обяснителен режим , но съм предизвикан от лица ликвидирали неколкократно обществени фирми и нереализирали собствени амбиции, къде поради собствени недостатъци, къде поради собствени изкривени амбиции, но смятам, че дължа обяснение на моите избиратели!
Имате право да изразите отново своя вот към мен и ако той доближи(забележете не казвам надвиши) вота за моя избор, аз ще напусна поста си на Общински съветник в Общинския съвет на град Ловеч.
 Аз смятам, че едни определени лица харчат обществени пари за собствено облагодетелстване и ползват определени медии за собствено облагодетелстване. Аз смятам, че определени лица използват всяка законова възможност за собствена облага. Аз смятам, че определени лица не биха се спрели пред нищо, само и само да изкарат някой лев на гърба на редовия гражданин!
 Бих искал същата медия да обяви защо не се подписва договора за зимното снегопочистване за 2018, бих искал да се публикува искането за заплащане на изкореняване на дървета (двойно по висока от община Плевен – може би там дърветата са по крехки? ) или може би ние сме по платежоспособни според тях? Не знам? Попитайте тях? Нали им вярвате!
Използваха една техническа грешка за да Ви зарадват и да Ви дадат повод за дискусии.
Как ще обяснят Вашето желание за отстраняването им от … Вашата фирма – което обжалват за това, че похарчиха за един месец през януари 2017, парите за
снегопочистване за целия зимен период, включващ и зимата през ноември и декември за същата година и подправиха счетоводен документ наказуемо според закона.
Според тях, те са почиствали за собствена, подчертавам СОБСТВЕНА сметка повече отколкото им е било възложено.
Бих искал да видя документ удостоверяващ тяхното дарение за извършената дейност – ако липсва такъв – това за мен това е злоупотреба с обществени средства!

 Бих искал да се запозная с договора за дарение на посадъчния материал използван при засаждане на дръвчетата под затвора и на парк Стратеш, за които едно лице изрази собствена отговорност … в какво се изразява тя – духовна, материална или абстрактна?
И понеже много се разгорещиха страстите по повод избора на нов борд на директорите на една обществена фирма – използвайки техните прийоми и запознавайки се с всички SW– и понеже не съм от тях и понеже искам да стигне до всички Вас, но не незнам кои медии ще го побликуват – предизвиквам Ви -публикувайте го!