Изпращане на Випуск 2017 на Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“  в Ловеч вчера събра ученици, учители, гости и родители в двора на училището. Последен училищен звънец и плиснато менче с вода даде старт на тържествената церемония. Тя включваше ритуал по посрещане и изпращане на училищното знаме, поздравителни слова, награждавания и музикален поздрав.

Денят 15 май бе и Ден на самоуправлението в гимназията, затова  освен директорът Радослав Хитов, имаше още един директор – ученичката Цветослава Цвяткова, председател на Ученическия съвет.  Така че в началото двама директори поздравиха абитуриентите.

„Уважаеми млади управленци!“  – така се обърна кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова към учениците и те отвърнаха с бурни аплодисменти. В своето поздравление кметът изтъкна още: „Българското училище и образование имат необходимост от последователи, нови учители и ръководство и вярвам, че някои ще се влеят в него. Днешният ден ще остане в спомените ви завинаги. Помнете и Вашите учители, те остават приятели за цял живот. С тяхна помощ сте  усвоили знания и умения, те са изпълнили своята задача, като са ви поели  от точка А заедно сте стигнали до точка Б. Оттам нататък ще Ви води въображението. Сигурна съм, че ще Ви отведе там, където желаете.“

Гости на тържеството бяха още областният управител Георги Терзийски и Ловчанският митрополит Гавриил, които също отправиха топли думи към събралото се множество.

„Изказвам най-искрени и дълбоки благодарности за едно прекрасно и искрено присъствие тук, на хълма, защото Езиковата ни научи да търсим и намираме“, каза абитуриентката Ирина Гичева в отговор на поздравленията.

1 коментар

  1. Честито на Випуск 2017 Здраве,късмет и сбъдване на мечтите,скъпи момичета и момчета.И да се върнете.

Comments are closed.