dimov2703131Бел.р. – В по-късните часове очаквайте коментар по темата, интервю с директора на РЗИ Ловеч и малко по-различната истина, от официалното съобщение на Община Ловеч, което може да прочетете по-долу!

От Община Ловеч съобщават, че изнесено обучение на класовете от първи до четвърти и на подготвителната група в ОУ „Проф. Д. Димов“ в Ловеч ще се проведе следващата седмица. От 2 до 6 декември децата от 12-те паралелки ще учат в сградата на съседната Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги. Това бе договорено днес на среща в Районната здравна инспекция на директора на училището, представители на Регионалния инспекторат по образованието и община Ловеч и техническия ръководител на обекта като представител на фирмата строител „АБВ – Русе“ ООД – Русе. Съгласие е дало и ръководството на гимназията по икономика. Учебните занятия ще започват в 13.30 ч.

В момента в ОУ „Проф. Д. Димов“ се работи по включване на новата отоплителна система, за пускането в нормална експлоатация на която е необходимо задължително технологично време. На срещата стана ясно, че РЗИ няма да пристъпи към спиране на учебния процес, изпълняват се дадените от нея предписания. Класните стаи на останалите 9 паралелки ще бъдат отоплявани с електроуреди.

Ремонтните дейности в училището са по проекта на община Ловеч по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинската и образователна инфраструктура на община Ловеч“.

Стойността на строително-монтажните работи за ОУ „Проф. Д. Димов“ е 986 397 лв, от които 200 хиляди съфинансиране от страна на общината и 30 хиляди от училището. То участва още с безлихвен заем от Общинския фонд за приватизация, разрешен с решение на общинския съвет, за финансиране на неодобрените от управляващия орган на оперативната програма като недопустими за финансиране по схемата, но необходими за постигане на индикаторите за енергийна ефективност , работи в размер на 57 340 лв.

До момента в ОУ „Проф. Д. Димов“ е положена топлоизолацията на сградата, доставен е нов газов котел, монтирани са нови 61 радиатора, направена е студена проба на отоплителната инсталация, подменена е дограмата, ремонтиран е покривът, почти на 80 % е готова новата елинсталация, поставени са окачени тавани на третия етаж, изградена е рампа за хора със затруднена мобилност.

Очаква се строително-ремонтните работи в училището да приключат в първата седмица на януари.

1 коментар

  1. Яко пране на пари, пак на Минчо познатите……

Comments are closed.