Служители на Бюджетна дейност „Комунални дейности“ към община Ловеч през август извършиха поредица спешни ремонти на важни социални обекти.
Продължава ремонтът на вътрешната част на Покрития мост, извършва се втора шпакловка на 50 бр. греди в подпокривното пространство. До десетина дни всичко ще е готово, съобщи ръководителят на звеното Иван Тихов. За материали там са похарчени 790 лева.
Ремонтът не засяга конструктивната част на съоръжението и затова се извършва от общинското звено. Дейността не пречи на магазините и другите заведения на моста, които работят.
За ремонта на Детската кухня в кв. „Здравец“ са вложени 1080 лева, като помещенията са боядисани и освежени. Детската кухня-майка приготвя храна, която се нарежда в специални кутии и се транспортира до раздавателните пунктове.
В Дом за възрастни хора с физически увреждания в село Сливек е извършен ремонт за 3600 лева. Осигурени са материали за поставяне на пейки по известния Римски път зад паметника на Васил Левски, като монтажът се извършва от доброволци от Планинския спасителен отряд.
Готови за монтаж са решетките на т.н. „английски дворове“ до офиса на ДАИ в кв. „Вароша“, укрепена е стара стена на Бившата казарма, ремонтирани са стъпалата на детска катерушка в градската градина, поставени са седем броя нови пейки на Кооперативния пазар.