ucheniepojar512161Избухнал пожар в подстанция на ул. „Осъмска“ в Ловеч бе потушен днес, 5 декември, когато се отбелязва Международен ден на доброволеца. Един от работниците в помещението се бе задушил от дима, затова бе изнесен от доброволците и му бе оказана първа медицинска помощ. Пожарът  блокира и друг обитател на последния етаж на жилищния блок, който бе свален с авто-механична стълба със спасителен кош. Противопожарни коли, линейка и друга техника се струпа в отцепения от полицията участък, близо до Железния мост.

Всичко това бе част от учението с участието на Доброволното формирование за защита при бедствия към Община Ловеч. Акцията бе ръководена от главен инспектор инж. Валери Димитров, началник РСПБЗН – Ловеч.

„Вас, доброволците, ви наричат „солта на земята“, защото действате безкористно,  алтруистично за подобряването, а понякога и за спасяването на човешкия живот. Затова искам да ви поздравя за вашата дейност, както поздравявам и всички останали звена от доброволци, като тези в БЧК, както и в много други сфери“.

ucheniepojar512166Това каза след учението кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която наблюдаваше действията на спасителите. Кметът връчи поздравителен адрес на ръководителя на доброволческото формирование Даниел Колев, а след това се снима с всички участници в занятието.

Кметът Корнелия Маринова изпрати поздравителни  адреси и до всички останали звена с доброволци в общината.

 

 

2 коментара

  1. Ох, добре, че е било само учение! Не се знае в реална ситуация дали финала ще е толкова добър! 🙂

Comments are closed.