marialetnica1506152Рисунка на дете от гр. Летница ще бъде поставена върху опаковка на нова плодова напитка Prisun. Рисунката е на 14-годишната Мария. Тя беше избрана след конкурс на тема „Усмивката в детството“. Средства от продажбите ще бъдат дарени на „SOS Детски селища България“. Поставянето на оригинална детска творба върху опаковка на плодова напитка е новост за пазара на негазирани напитки не само у нас.

Мария от Летница е нарисувала двама усмихнати приятели, сгушени под чадър в дъжда. Момичето обича четките и боите от първи клас. Вече има толкова награди, че не помни всички. На въпроса какво я кара най-много да се усмихва, отговаря: „Приятелите. Мама и тати. Семейството“.

marialetnica1506151Освен Мария, още три момичета (от Пловдив, Варна и Кюстендил) бяха отличени в националния конкурс. Три от рисунките, включително на Мария от гр. Летница, избра жури с председател изкуствоведът Галина Димитрова-Димова, а четвъртата – публиката във фейсбук. Деветгодишната Йоана от Кюстендил, която нарисува как дървото като пие сок, му растат ябълки, спечели близо 2 хиляди харесвания в социалната мрежа.

Четирите рисунки ще бъдат отпечатани върху опаковките на 4 различни вкуса на новата плодова напитка Prisun. Планира се за 1 година да се реализират 300 хиляди. Всяка една от 4-те рисунки е в приблизителен „тираж“ 75 хиляди.

Само за 1 месец „Усмивката в детството“ събра над 700 творби на деца между 7 и 14 години от цялата страна. Конкурсът се организира от „Куадрант Бевъриджис“.

1 коментар

Comments are closed.