lekar1909121Номинациите до 17 октомври

До 17 октомври се събират номинациите на медицинско лице за барелефа „Св. Иван Рилски“. Ежегодната персонална награда на община Ловеч е за признание на професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в общината. Съорганизатори са Регионалната здравна инспекция и районните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Гражданите, участници в допитването за лекар на годината, попълват талон, който пускат в кутиите за гласуването – на партера на МБАЛ, в Стоматологичната поликлиника и на партера на общината. Предложения дават и съсловните организации.

Избора си всеки прави на основата на професионалния опит на предпочитания от него медик, професионалната му квалификация, научния принос в медицината, приноса за развитието на здравеопазването в общината, участието при спасяване на хора при бедствия.

Наградата ще бъде връчена на тържествена церемония по случай 19 октомври, деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари.

Миналата година лекар на годината стана хирургът д-р Вили Маринов.

2 коментара

Comments are closed.