chavdarci408135Поредната дейност  организирана от  НЧ „Просвета -1927г.”- село Чавдарци, община Ловеч за уплътняване свободното време на децата през ваканционния период  бе  „Игри на вън”. Инициативата събра повече от 30 деца на различна възраст пред читалищната сграда в центъра на  селото. 

Лятото е любимото време за игра на всички малки палавници! Чрез игрите се учат и на социално поведение, двигателна култура, мислене и артистичност,  например: – хубаво е да си победител, но за съжаления понякога и губиш. Не се сърди човече ,сляпа баба, да или не, четно и нечетно число, светофар, плетеница, замразяванка, кой съм аз, народна топка  и много други игри ,а най-малките участници рисуваха на асфалт като пресъздаваха забавни и цветни произведения.

Емоциите завладяваха както децата и присъстващите родители, така и преминаващите наблизо жители на селото. До късна вечер се чуваха смях и веселие . Малчуганите очакват с нетърпение следващата инициатива от лятната програма на библиотеката , в която да се включат.