kolej512153Кметът на Ловеч Корнелия Маринова присъства на връчването на дипломите на випуск 2015 на Техническия колеж. Както през 1989 г. Техническият колеж е създаден в отклик на потребностите на страната и региона от висши кадри с техническо образование, така и сега и занапред ние ще имаме нужда от хора като вас, защото вярвам, че Ловеч и България ще продължат да се развиват, каза Маринова. Тя благодари на бизнеса за подкрепата за колежа, защото „от бизнеса ще зависи успешният път, по който вие ще поемете“. Местната власт винаги ще подава ръка и на бизнеса, и на вас, младите хора, не се съмнявайте, че ще подкрепяме вашите инициативи, гарантира кметът. Маринова изрази увереност, че абсолвентите ще намерят своята вярна посока, подчертавайки, че тя минава през постоянството, труда и амбицията.

40 студенти тази година завършват висшето учебно заведение в Ловеч като професионални бакалаври. Първенец на випуска е Ивелина Руменова, отличниците са десет. На всички тях директорът на Техническия колеж доц. д-р Георги Рашев връчи почетен медал и грамота за проявена активност в учебния процес и постигнат отличен успех.

Най-добрата инвестиция, която всеки от вас можеше да направи в дългосрочен план, е в интелект и образование, поздравявам ви за това, каза доц. Рашев. Носете в сърцата си академичните навици, които получихте тук, допълни той и пожела на дипломантите блестяща реализация в професионалното и научното поприще.

kolej512152Днес вие сте не просто млади хора с дипломи, а със знания, не се примирявайте, търсете знанието и всички възможности да се усъвършенствате, препоръча на младите зам.-областният управител Георги Терзийски.

Бъдете много добри специалисти, но и намерете в живота си радост и светлина, животът ви да мине спокойно и мъдро и да направите много добри дела, пожела и Ловчанският митрополит Гавриил, който в съслужение с отец Кънчо Кабадийски отслужи на днешната церемония водосвет за здраве и благополучие. Тържеството уважиха и представители на холдинг „Технология на металите“ и „Спарки Елтос“ АД.

Техническият колеж приема студенти за обучение в три акредитирани професионални направления и четири специалности – машиностроене, автомобилно машиностроене, електротехника и компютърни системи и технологии. За 26-те години от създаването му до сега тук са се дипломирали 1842-ама студенти.

 

3 коментара

  1. Браво на девойката. Сигурно е единствената, която си пише името без правописни грешки.

    Но да не се подигравам, че това е люпилнята на местни управленски кадри, ловешка Магнаурска школа един вид.

Comments are closed.