ivelina1406161Ивелина  Никова от Провадия ще представи своите стихосбирки в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 18 юни, събота, от 16 часа. Авторката участва в тазгодишното издание на алманах „Ехо от Мелта“, издание на Община Ловеч. То бе посветено на 140 години от създаването на музиката на химна „Върви, народе, възродени“.

Родена съм през 1977г. в гр. Провадия. Завърших висшето си образование в Ивелина е завършила Икономическия университет в гр. Варна. В момента работи като гл. счетоводител в частна фирма.

Автор е на стихосбирките „ България в сърцето ми”, „ Златни нишки” , „ Копнеж по слънце” и „ В тебе аз ще остана”. Подготвя новела със заглавие ”Алтъна”.

Нейни стихове са публикувани в поетични сборници, във вестници и списания. Носител е на първа награда в конкурс „Свищовски лозници”, втора награда за епична книга в гр. Шипка, втора награда в литературен конкурс „ Рада Казалийска” в гр. София и трета награда в конкурс под надслов „ Мила Родино!”, трета награда в конкурс „ Жени и вино – вино и жени”, втора награда в литературен конкурс в гр. Сопот, трета награда в конкурс, посветен на Никола Вапцаров, първа награда на вестник „ Уикенд”, специални награди в конкурса ”Добромир Тонев” в Пловдив  и „ Диря в морето” във Варна и награда за цялостно творчество, посветено на България.

По няколко нейни стихотворения са създадени песни.