С над 800 книжки и играчки зарадваха малките пациенти на „Пирогов” троянските ентусиасти от „Заедно в доброто” и народният представител от ГЕРБ Иван Миховски. Подаръците, които координаторът на Специализирания детски комплекс в болницата доц. Христо Шивачев получи навръх 1 юни, са събрани за по-малко от месец, благодарение на кампанията „Умаляла книжка”.

Дарението връчиха Мартин Арсов, Елица Павлова и Галина Василева от „Заедно в доброто“. Целта на доброволците е детското отделение на „Пирогов“, зад чието преобразяване застана „Америка за България“, да се сдобие с библиотека.

„Играчките, с които днес зарадвахме пациентите на спешната болница са от народния представител от ГЕРБ Иван Миховски, който даде значителна сума. Щастливи сме, че той е наш приятел и активен дарител”, сподели майката на едно от децата Йовка Добрева.

Миховски, който подкрепя щедро всички инициативи на троянските деца, и сега се включи в поредното добро дело, като осигури подаръците за малките пациенти. Питат ме защо в Пирогов – защото тук се лекуват болни дечица от цялата страна, с тежки диагнози. Сърцето ми ще се пръсне, като видя страдащи деца, не мога да помогна на всички за съжаление, но според възможностите си ще продължа да подкрепям и помагам където и както мога. А и моите троянски приятели Ели, Марти и Галя правят наистина толкова добрини, че подкрепата ми към всяка тяхна инициатива е безусловна, сподели Иван Миховски след срещата си с малките пациенти.

Доц. Шивачев благодари на дарителите и пожела на децата да продължават да разпространяват добротата.

Зад „Заедно в доброто“ застават министърът на регионалното развитие Николай Нанков и областният управител на Ловеч Георги Терзийски, както и други организации.