pmg25061411На 24 юни, точно на Еньов ден, 114 зрелостници от ловешката Природо-математическа гимназия получиха дипломите си на официална церемония в Ловчанско читалище “Наука – 1870”. Препълненият салон събра развълнувани ученици, родители и учители. Гости на събитието бяха г-н Пламен Петков – зам.-кмет на Община Ловеч, г-н Николай Николов – Управител на Първа инвестиционна банка и председател на училищното настоятелството в ПМГ. Дипломите бяха връчени лично от директора на гимназията г-н Димитър Петков.

Петима абитуриенти от випуск 2014 на ПМГ бяха наградени със стипендии за отлично представяне в национални олимпиади и състезания и принос за авторитета на училището. Първенецът на випуска Даниел Пенчев от 12 Б клас получи специална награда от Община Ловеч, която бе поднесена от г-н Пламен Петков – зам.-кмет. За Даниел, получил уникален плакет, както и за всички ученици с отличен успех в дипломата имаше и специални награди от г-н Николай Николов – председател на училищното настоятелство към ПМГ. Със стипендии и грамоти бяха наградени още Петър Георгиев – 12 Б за отлично представяне на националната олимпиада по информационни технологии. Петър е сред първите 15 ученици в България. Георги Георгиев – 12 Б клас за първо място на националното състезание по информатика, проведено в гр. Девин, Любов Николова – 12 А клас за отличен успех и отлично представяне на областни и национални състезания и Емил Веселинов – 12 В клас – за отличен успех и активна обществена и доброволческа дейност.

Преподавателката по литература Пенка Михнева, направи личен жест като поднесе малки книжки с мъдри мисли на отличниците от държавния зрелостен изпит по български език и литература.

Музикалният подарък от ръководството на ПМГ в рамките на церемонията бе специалното участие на известния млад български цигулар Чавдар Вълков, чиито изпълнения допринесоха изключително много за атмосферата, насроението и изискаността на събитието.

1 коментар

  1. Не виждам директорът на ПМГ да раздава торти.

Comments are closed.