zaliha1410141Светлана Стоянова

Зелиха Хабилова от СОУ „Бачо Киро”, гр. Летница е сред победителите в таз годишната XV Международна изложба на рисунки за деца и младежи на тема: „Храна” с мото „Нека да ядем!” град Хивинкаа, Финландия.

Изложбата се провежда на всеки три или четири години във „Вила Арту” – културен център за деца и младежи в Хивинкаа. Тази година тя ще бъде открита на 29 октомври, а в Международния културен център Caisa в Хелзинки в началото на 2015 година. Представените творби са оценявани от комисия, която се състои от признати художници и педагози по изобразителното изкуство.

Организаторът на изложбата е „Арт център за деца и младежи” в гр. Хивинкаа и Министерството на образованието и културата на Финландия, както и градската управа на Хавинкаа. Арт центърът насърчава обучението по изкуства на местно ниво и в световен мащаб, като работи в сътрудничество с експерти в областта на изкуството, културата и работата с младежта. Той организира изложби, събира произведения на изкуството на деца и младежи чрез международни художествени изложби, възпитава и насърчава хората да придобият опит в света на изкуството

5 коментара

Comments are closed.