ball510131Иво Райнов

Вчера спортният министър Мариана Георгиева  предложи часовете по физическо възпитание и спорт в училищата да нараснат до пет седмично. Ето я първата образователна реформа на това правителство. При това в десетката. Както казва класикът „който играе пичели, който не игра не пичели“.  Нека децата да играят, та белким държавата спичели нещо от наслояваната с години мътилка в образованието.  А на тези, които ще опонират на дълбокомислената реформа с манипулативната теза, че няма свободни часове в училищната програма, ще отговоря  ясно – часове има! За какво ни е например това разточителство да се изучават по цели 2-3 часа седмично българска история и география, български език и литература.  Стига  вреден национализъм. На Европа са нужни яки българи за тежка работа. Така, че да щипнем по някой час от тези предмети  и да дадем нови хоризонти на спорта.

Още древните са казали „Здрав дух в здраво тяло“. Не е проблем,  че главата ще остава все по-празна. Както добре се вижда с празна глава се става дори министър!

8 коментара

  1. В десятката, та чак в единайсетицата. Кекава ти е главицата празна. Я се огледай какви напомпани момчета се движат по улиците. Размерите на бицепсите през последните двадесет и пет години значително са нараснали, изграждането на силно и красиво тяло се е превърнало масово занимание. Но всяко нещо си има цена, набляга се на тялото за сметка на развитието на мозъка. Което явно харесва на управлявящите ни и техните подгъзници от приобщените партии, та се стремят да задълбочат този процес до необратимост. Иначе с измирането на промитите глави от комунистическо ще загубят електоралната си маса.
    Въпросче – коя е родината на Сергей Дмитриевич Станишеф, интересите на тази ли държава той защитава? Та като стана въпрос за защита – всеки един индивид защитава онова, което може да загуби – живот, дом, семейство, държава, държавност, свобода и т.н. Кухите фрази за “Защита на родина” са измислени от болшевишките вождове, които, след като отнеха цялата собственост и свободата на своите поданици, трябваше да я заместят с някаква абстракция в съзнанието им. Не успяха, та се наложило да процедират с доста грубички методи. Родното място е даденост за всеки човек още от раждането му и това е константа, която не може да се промени, т.е. няма как да се загуби.

    Татко червей извежда малкото червейче за пръв път извън л.й..то на разходка.Показва му:
    “Виж ,сине, това е тревата,това са дърветата,цветята ,слънцето!Виж,сине, колко е хубаво!!!”
    А малкото червейче пита:
    ” А защо, като е толкова хубаво навън ,ние живеем в това л.й.о?” Татко червей казал:” Родина,сине,родина!”

  2. Ами с оглед на кекавата нация да направим часовете по физическо поне по десет на седмица. Голяма десятка няма що. Всеки, който иска да спортува и да живее малко от малко по-здравословно може да го прави и без някаква ханъма да определя колко часа физическо да има в училище. А тези дето не спортуват и по 40 часа физическо да им направят пак няма да спортуват. И стига с тези задлъжителни правила, всичко е личен пример който се дава на децата, възпитание и желание. То не можа бащата да льока ракийка от обедната почивка в службата, майкат с цигарка на кафенце с приятелки и после детето министърката да му направи 5 часа физическо, че да спортува, глупости на търкалета. А че сме кекава нация – сме, ама сме кекава не защото физическото не е 5 часа, а защото както казваше Попа от Мадрид – сменете си чипа. Ааа-махааа.

  3. irish shepherdess направо в 10ката!!!!Скоро не бях чел по добър коментар.Всеки неможе да е учен.Ама Кекавата нация я пиши умряла.

  4. Няма начин продавачът на дини да не гласува тези промени.

    Нещо повече, синтаксис ханъм Мариана направо да предлага всички училища в България да станат Спортни училища, а в голямото междучасие да продават дини…. може и тютюн да нижат

    Хем ще укрепнат физически подрастващите, хем ще се научат на труд и най-важното – ще имаме мнозинство в парламента от продавачи на дини. А тогава вече ще може да се мисли… изобщо да се закрият училищата и всички на бостана и на пазара… при дините.

    irish shepherdess, ще ви издам една малка тайна. Г-н Райнов може да е всичко друго, но не и с “ограничен интелектуален капацитет”. Очевидно го бъркате с някой от парламента или министерския съвет.

  5. То пък една физическа подготовка имаме в училищатаааа, нямам думи. Искат да увеличат часовете по нищоправене, защото точно така протичат. Особено в по-големите класове.

  6. Авторът, за сведение на пастирката, е свободен да дава своето мнение по всеки въпрос, по който реши. Това дали някой ще се съгласи с него или ще опонира по интелигентен начин, също е въпрос на свободен избор. А за това, че усеща опит за диктат, то грешката е в настройките на нейния телевизор.
    Подрастващото поколение, както и всеки един от нас, по-напредналите с годините, между впрочем, може доста добре да се оправя с физическата си подготовка и без тъпотиите на “министърката”. Във времето, когато от училищата излизат полуграмотни абитуриенти, да свиваш обучението за сметка на аху-ихуто, е престъпление към държавата и нейните поданици.

  7. празна е главата на автора на тази “дописка”! той не за пръв път се опитва да “диктува” на хората собственото си мнение, без да осъзнава, че е с ограничен интелектуален капацитет! дори и на “невежите” /според неговите критерии/, е ясно, че подрастващото поколение е физически деформирано, поради обстоятелството, че нито работи физически труд, нито спортува активно. неподвижното седене на чина, пред компютъра или телевизора /колкото и знания да му носи/, го прави физически инвалид – освен че е негоден на работи /физически и интелектуално/, той не може да е защитник на родината си /ако се наложи/ и не може да даде качествен ген за възпроизводство. няма да се разпростирам и върху произтичащата от това заболеваемост и къса продължителност на живота!

  8. С празна глава се става дори и премиер-министър.
    А за какво им е да изучават химия, биология, физика, математика? На децата от “цвета на нацията”, както неотдавна мой познат сполучливо нарече онези с майчиния език, различен от българския, идеално ще им пасне новият вид на българското училище. особено ако изкукалата министърка се сети да вдига и нивото на културата, та въведе и пет часа музика.
    За министърката най-добре ще пасне една метафора на изпълненото от Слепаков:
    Курица,
    Смотрит вся улица,
    Видит вся улица,
    Какая ты курица.
    https://www.youtube.com/watch?v=rmBkGRGQSJw

Comments are closed.