lovechoblast906151Здравна делегация от град Ниш, Сърбия, ще посети утре, 2 март, Община Ловеч. Делегацията е в състав от трима души. Работната среща с наши лекари и здравни служители ще се състои в приемната на Община Ловеч в Барокови къщи, от 15 часа.

Марияна Матич, директор на Институт за професионално здраве – Ниш, това е заведение за здравна защита, както е нашата Служба трудова медицина.

Милан Манойлович, бивш директор на Института и председател на Асоциацията на мениджърите на първичната здравна помощ.

Драган Петкович, представител на същото сдружение

Институтът за професионално здраве предлага Първична здравна помощ, има персонал 317 работници. Включва изтъкнати лекари, най-добрите експерти в различни области на медицината. Извършват научни и изследователски дейности база на Медицинския факултет на Университета в Ниш.

Асоциацията на мениджърите на първичната здравна помощ на Сърбия (UMPZZS) е създадена отговор на необходимостта от развитието на основните здравни грижи за по-голяма ефективност и производителност на системата на здравеопазването, образувана от

Асоциацията е независима и нестопанска професионална организация, основана през 2010 г. в Белград. Тя обединява мениджъри и други ръководители, заети в първичната здравна помощ в Сърбия, включително лекари, медицински сестри, икономисти, юристи и други служители на ръководни длъжности в системата.