kolednodarvchepu812156За 6-та поредна година деца от Ресурсния център в Ловеч и доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” украсиха 3-метровата елха във фоайето на Областен управител.

Играчките са изработени от над 200 малчугани от цялата област Ловеч, които работят с ресурсни учители. Победители в своеобразния конкурс са децата със СОП от СОУ “Св. Климент Охридски” в Троян. На II място са деца от ОУ “Св. Кирил и Методий” в Ловеч, на III-то пък са учениците от ОУ “Неофит Рилски” в с. Дерманци. Поощтрителна награда е присъдена на малчугани от ОУ “Иван Хаджийски” в Троян. Най-красивите украшения и играчки вече са на коледното дръвче.

Продължавам традицията и съм доволна, че и тази година елхата на Областна администрация е може би най-красивата. Личи си, че тези прекрасни цветни гирлянди, звезди и цветя са изработени с много любов и старание от вас. Тази любов ще ви се връща през цялата следваща година от вашите семейства, от вашите учители и възпитатели, на които искрено благодаря за усилията, от вашите приятели, каза областният управител Ирина Митева, която заедно с малките творци се включи с украсяването на елхата.

kolednodarvchepu812153Стихотворения и песни, научени с много труд, създадоха празничната атмосфера. Специални благодарности и грамоти за отлично партньорство бяха връчени на Областен управител и доброволците от библиотеката от директора на Ресурсния център Моника Дончева.

След дни във фоайето на Областна администрация родители на деца от Ресурсния център ще подредят и благотворителен щанд. Ръчно изработените сувенири и украшения ще се продават в помощ на хора с увреждания. Всеки, който желае да помогне, може да се спре на щанда и да избере коледни подаръци за близките си. Така хем тях ще зарадва, хем ще подпомогне други хора, каза още областният управител.

Ирина Митева разговаря с възпитателите и родителите на децата.