Цветно шоу с много глъч, мажоретки, хорá, надбягвания и зумба маратон за деца и родители се състоя на 28 май в столичния район “Сердика”, на спортната площадка в кв. Орландовци. Целта на Международния интегриран детски спортен фестивал „Вие сте част от нас“ е да интегрира деца от различни възрасти със здравословни проблеми и техни здрави връстници чрез спортните игри, както и да популяризира активния и здравословния начин на живот. Участие в празника взеха  малчугани от много столични училища, от институции за деца, лишени от родителски грижи, от специализирани центрове за работа с деца от аутистичният спектър.

В събитието се включи и група от специализирано училище за деца с увреждания от Гърция и Сърбия. За първа година във фестивала бяха поканени  и младежите от ЦНСТ и Защитените жилища, както и доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”. Мариян Тройчев завоюва второ място в кроса, спечелихме две награди от томболите – Мариян и Дафина. Аплодиран от своите съотборници и приятели Христо Йорданов за първи път игра баскетбол.

Всички получиха  много лакомства, както и снимки за спомен с любимите актьори от сериала “София ден и нощ”.  Емоциите, които събраха всички не могат да се опишат, достатъчно беше да се погледне в очите на всеки един участник. Доброволците на библиотеката и младежите от Защитените жилища и ЦНСТ изказват благодарност към Община Ловеч за подкрепата и съпричастността да се включат в този празник