bokluci210141Павлин Иванов

Днес вече стават 10 дена. Боклукът блок 113 в квартал „Червен бряг“ си стои, без да привлича вниманието на фирмата отговорна за сметоизвозването или СКОРС, пишат читатели на „Ловеч днес“ в сигнал до медията.

Контейнера, който е само един, беше пълен до горе и хората нямаше къде да изхвърлят отпадъците си и ги струпаха на купчина до него. Тези от чистотата минаваха два пъти от тогава с камиона. Контейнера изпразваха, но купчината подминаваха.

И така тя си стои и до днес. И кой знае още колко ще стои. Това е.

Ще се радвам ако вие направите така, че някой хора да си вършат съвестно работата, а не да мислят само за избори и за собствените си интереси. Защото ние потърпевшите сме тези, които гласуваме за тях, завършват писмото си гражданите.

 

bokluci210142“Ловеч днес” дава публичност на сигнали на граждани не от жажда за заяждане с местната власт. Ние поставяме проблеми вълнуващи ежедневието на хората единствено за да се намират бързи и работещи решения.

Надявам се, че фирмата за сметосъбиране и Община Ловеч като контролиращ орган ще бъдат така добри да си свършат работата чисто и бързо!

5 коментара

  1. Уважаеми хленчещи,за това че някой ви е виновен-погледнете цивилизованите страни как си изхвърлят разделно отпадъците,но не,трябва да правим всичко така,че да личи че е българско-заснетите отпадъци са всичко друго,но не и битови и не винете циганите,те те търсят изхвърления от вас ценен отпадък.За тази свинщина в европейска държава извършителя щеше да отнесе доста солена глоба,но ние сме в …….,където никой няма пръст в тази работа,а то кмета и сметосъбирането ни е виновно.Не е ли вече време да погледнем на еко-възпитанието си?Да запитаме съседа защо замърсяваш средата,в която играят децата ни,защо позволяваш на клошари и цигани да освинват града ни ,за почистването на който се харчат нашите пари!!!!

  2. Павлине,

    това не ми прилича на битов отпадък, а на боклук от ремонтни дейности. За този тип боклук фирмата по чистотата не отговаря. Има специални контейнери за този тип боклук, които се предоставят от фирмите по сметосъбирането, но на нас нали ни е по-лесно да си изхвърлим боклука на улицата и да плюем после по кмета, че не е събрал боклука от колкото да си повикаме специално предназначения контейнер. Няма да се учудя ако сигналът е именно от този, който си е изхвърлил там боклука и сега му е станало неудобно.

    1. На мен пък ми прилича на разчистване, не на ремонт и то след като братята са взели годното от купчината и са я разхвърляли. Това не е извинение да не се премахне от там – особено след като по договор трябва да се минава всеки ден, а не веднъж или два пъти седмично.
      От друга страна тези, които са ги изхвърлили можеше досега да са намъкнали дребните отпадъци в контейнера. Определено не бих го търпяла пред очите си толкова време.

    2. На мен пък ми се струва, че българинът си е свикнал с мизерията и не му пука! Факт е, че се събуваме като си влизаме вкъщи, но си хвърляме боклука през терасата. Не е ли редно вместо да се сърдим на тоя и на оня, просто да се научим да целим кофите… Или, ако са много далеч, поне да ходим до тях и да си хвърляме боклука в тях! Живеем като в кочина, защото прасетата сме самите ние 😉

  3. Аз пък искам да попитам защо нито една лампа пред входовете на блок 113 не свети,а преди около месец се написа,че общината е приключила с подмяната на осветителни тела в квартала и е осветен навсякъде.Да ама не.Аз немога вечер да си намеря входа.Добре,че знам че верижното багерче от фирмите ремонтиращи квартала спира пред вход В та се орентирам по него.

Comments are closed.