На 18 август в РУ Луковит са образувани две досъдебни производства срещу неизвестен извършител след като в полицейското управление са получени два сигнала за домови кражби в града: на ул. «Възраждане» и ул.«Цар Симеон». Отети са парични суми и неустановено количество златни накити.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е разбил кафе автомат на улица в село Орешак и е отнел сумата от около 30.00 лева.

На 20 август в РУ Тетевен е получен сигнал за отнет л.а. «Фолксваген Венто», който е бил паркиран на улица в село Български извор, без да е заключен и с поставен ключ в контактния пакет.

Малко по-късно същия ден е постъпила информация от РУ Угърчин, че автомобилът е открит изоставен в близост до бившия стопански двор в града. Превозното средство и ключовете са върнати на собственикът му, а работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На 20 август около 16.30ч. в с.Велчево, л.а «Киа» управляван от 53-годишен мъж от с.Хайредин, обл.Враца при извършване на маневра заобикаляне на велосипедист не осигурява достатъчно странично разстояние и с дясното си огледало го удря. Пострадалият е на 52 години от гр.Троян, прегледан е в болнично заведение и е  освободен. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 29- годишен мъж от града, който на 18 август около 14.00 часа  е установен да управлява лек автомобил в гр.Ловеч след употреба на наркотични вещества.

В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство срещу  Г.Г.-25 годишен от с.Дерманци, В.П.-25 годишен и Я.Я.-32 годишен и двамата от грЛуковит, които на 18 август  са установени в землището на гр. Угърчин, без редовно писмено позволително да добиват и извозват от горския фонд 8,5м3 дърва за огрев. Мъжете са задържани в РУ Угърчин и привлечени в качеството на обвиняеми. като са направили пълни самопризнания в присъствието на служебен защитник. Работата по случая продължава .