patkakrina2108151Уляна Ушева

Най-сетне – в дъждовната седмица изгря слънце за пътя Къкрина-Севлиево! Тази трикилометрова отсечка, която от десетилетия бе изпитание дори за професионален водач на МПС, се ремонтира със средства, отделени от РЕПУБЛИКАНСКИЯ бюджет за 2015 година.

Екипът на „Пътстрой” – Ловеч с технически ръководител Петьофи Петров има амбиция да завърши строителните работи качествено и в срок. Всички са наясно, че този път, макар и малък, е много важен за хилядите туристи, които искат да се посетят музей Къкринско ханче, за да се поклонят пред паметта на Апостола.

През първата седмица върви разчистването на канавки и банкети от многогодишните храсти и дървета, изграден е водостокът за крайселската чешма.

Както „Ловеч днес” писа преди година, този път LOV2073 приличаше на лунен пейзаж. След няколко десетилетия безхаберие, вече има надежда, че тази прилика ще остане в историята. А за стотиците шофьори, претърпяли инциденти поради ямите и дупките в древния асфалт, ще остане спомен за неприятните преживявания и … загубата на пари за ремонт на многострадалните им возила.

И да забравят „оригиналното” промишление, че хората не ядели асфалт ! За да седнат на масата в дома си, те трябва да се прибират живи и здрави! Нали?

2 коментара

Comments are closed.