obs2607131За първото шестмесечие на годината общинският съвет е провел осем заседания и е приел 133 решения. Това се казва в отчета на председателя Тихол Тихолов, който ще бъде обсъден на заседанията на постоянните комисии идната седмица. По осем заседания са провели и всичките седем комисии. 77 предложения е разгледала комисията по правно-нормативни въпроси, по 68 – комисиите по бюджет и финанси и по общинска собственост, 48 е обсъдила комисията по икономическа политика и евроинтеграция, 45 – по устройство на територията, комунални дейности и околна среда, 36 – по здравеопазване и социални дейности, 34 – по образование, култура, младежта и децата.
За първото полугодие в общинския съвет са постъпили две питания от граждани и четири от общински съветници и едно заявление по Закона за достъп до обществена информация. Върнати от областния управител за ново обсъждане са три решения, на едното са оспорени само някои текстове.
Във връзка с дело на Административен съд – Ловеч, и обжалваната Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в община Ловеч във Върховния административен съд е образувано дело, чака се решение.
През първото шестмесечие на годината в деловодството на общинския съвет са регистрирани и обработени 479 преписки – отчети, доклади, писма, питания, молби и заявления от граждани и учреждения и деловодство на Наблюдателната комисия.

3 коментара

Comments are closed.