24maj1905111Ловеч ще отбележи 24 май с церемония по връчване на на ежегодните персонални награди на изявени дейци в областта на образованието и възпитанието.

Както всяка година, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост учениците от ловешките училища ще се съберат за тържествено откриване на празника пред новия катедрален храм, който носи името на светите братя равноапостоли Кирил и Методий. Очаква се кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова да поздрави присъстващите с тържествено слово.

След това ще бъде връчен барелефът „Св.св. Кирил и Методий” на  учители в четири категории, определени от специална комисия. Ще се връчва и плакет  с лика на Светите братя  на 13 избрани ученици, които най-добре са представили своето училище през годината. Това се прави за първи път в общината, като вимпелът-плакет е изработен наскоро.

При лошо време церемонията ще се състои в салона на Драматичен театър Ловеч.

В 17,30 часа започват „Празничните музикални хоризонти” с изпълнения на поп, рок и класическа музика. Празничният концерт е със специалното участие на Чавдар Вълков – цигулка, и възпитаници на Детската музикална школа при Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.”