kristianpoezia2807161За първи път в юлския брой на „Пламък“ – литературното списание на Гео Милев – са публикувани 8 стихотворения на Кристиян Илиев – зрелостник от випуск 2016 година в ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” Ловеч.

За 5-те години, прекарани в гимназията, Кристиян Илиев доказа трайния си интерес към литературата, високия си интелект и необикновения талант да твори в стихове. За този период той създаде около 300 творби в разнообразни литературни форми. Те доказват сложна междутекстовост, богата метафорика и завидно асоциативно въображение. Процесът на израстване на младия поет беше насърчаван и ръководен от неговия преподавател по български език и литература Цветелина Кърпачева – дългогодишен учител в Езиковата гимназия.

Не е случаен и фактът, че меценат на Кристиян е известният български литературен историк проф. Симеон Хаджикосев, чийто коментар за поезията на ученика следва публикуваните стихотворения.

Това радостно събитие за пореден път доказва, че Езиковата гимназия в Ловеч формира успешен старт за развитието на млади таланти и осигурява тяхното стойностно бъдеще.

На добър час в любимото ти поприще, Кристияне!