nagradiMBALsestri1805161На 15 май в Ловеч се проведе тържество по повод международният ден на сестринството – 12 май, организирано от Първично дружество на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи към МБАЛ „Проф. Д-р П.Стоянов”– Ловеч, на което бяха връчени награди на медицински специалисти в четири категории:

  • Награда за професионалист по здравни грижи – медицинска сестра, акушерка, клиничен лаборант;
  • Награда за ръководител по здравни грижи;
  • Награда за дългогодишна дейност и заслуги в областта на здравните грижи;
  • Специални награди

Официален гост на тържеството беше г-жа Мимоза Кирова – Председател на Регионална колегия Ловеч на БАПЗГ. В обръщение към присъстващите тя каза: „Рядко една професия дава толкова широко поле на изява, удовлетвореност и гордост едновременно. Нашата професия е точно такава. Чрез нея имаме възможност да полагаме уникален труд и да отстояваме достойна човешка позиция в трудното за всички българи време. Нашата мисия е милосърдие, висок професионализъм и с отговорност да бъдем сигурната и устойчива опора за всеки човек в нужда от помощ за здравето му. Честит празник колеги! Поздравявам ви и ви пожелавам здраве, сила и семейно щастие”

  • Награда за професионалист по здравни грижи – медицинска сестра

3 място – Антоанета Методиева Стефанова

2 място – Детелина Тодорова Конова

1 място – Цветомира Петкова Шонова

  • Награда за професионалист по здравни грижи –лаборант

Йорданка Петрова Георгиева

  • Награда за професионалист по здравни грижи –акушерка

Таня Петрова Пежгорска

 

  • Награда за ръководител по здравни грижи

3 място – Боряна Василева Петрова

2 място – Анелия Владкова Христова

1 място – Силвия Иванова Мидиева

 

  • Награда за дългогодишна дейност и заслуги в областта на здравните грижи

2 място – Ценка Минкова Лазарова

1 място – Вяра Николаева Матеева – Александрова

 

  • Грамота за дългогодишна дейност и заслуги в областта на здравните грижи

Виолета Венкова Кръстева

Надка Радулова Пенчева

Станка Колева Пирова

  • Почетен знак и грамота за дългогодишна дейност и заслуги в ръководството на здравните грижи – Дафинка Василева Дочева – Атанасова

Водещата на тържеството Снежана Станчева – член на УС на РК-Ловеч на БАПЗГ и отговорник за Първичното дружество на МБАЛ-Ловеч завърши тържественото награждаване с думите: Колеги, много добре знаем каква е ролята ни в лечебния процес и трябва да бъдем винаги с оправдано самочувствие. Всички вие, професионалистите по здравни грижи, въпреки трудностите, с които се налага да се сблъсквате ежедневно, изпълнявате своите професионални задължения и продължавате да бъдете активна част от екипа лекар – медицинска сестра – пациент. Всички вие  заслужавате да получите награди, защото останахте в МБАЛ – Ловеч.  Нека превърнем честването на 12 май в нашето дружество в традиция. Пожелавам ви да бъдете здрави, успешни и много щастливи.  Честит празник!

 

2 коментара

  1. Честито колеги!
    По – добре с морална награда без парично покритие, от колкото да бъдем обезличени като съсловие!
    Дерзайте!
    Заедно ще успеем!

  2. Много ги топлят наградите, след като им се изплащат на 2 месеца по половин заплата. Дано с тези награди да си платят сметките, кредитите и да нахранят децата си.

Comments are closed.