Д-р Станков помага за първите стъпки на роденото в Зоопарка на град Ловеч бяло камилче
Д-р Станков помага за първите стъпки на роденото в Зоопарка на град Ловеч бяло камилче

Павлин Иванов

В петък сутринта в Зоопарка на град Ловеч се е родило бяло камилче, това съобщи директорът д-р Станков. Първите посетители вчера и днес вече видяха рожбата на Мая и Шах, а мъничето е новата звезда на Зоопарка.

Д-р Станков разказа, че за първи път в историята на Зоопарка в Ловеч, семейство камили се е сдобило с поколение. Мая е родила в петък сутринта, бялото камилче вече е започнало да суче и макар и все още крехко, се изправя на крака. До него неотлъчно са майката и директора на Зоопарка.

Д-р Станков обясни, че цветът при камилите се определя от доминантните гени на бащата и вероятно, когато порасне, малкото ще загуби белият си цвят и ще придобие окраската на Шах.

Поздравления за д-р Станков и неговите служители, които със знанията и уменията си успяха да запазят живота и здравето на Мая и малкото камилче.

А ако сте любопитни и искате да покажете и разкажете на децата си за този интересен вид животни, може да го направите във вторият по големина Зоопарка в България, посещавайки люляков Ловеч

 

14 коментара

Comments are closed.