papki302161Иво Райнов

Днес четох десетки документи в една дебела папка. За сделка. По европроект. Подписан от ловешки кмет. За много пари. Пълна с изумителни факти. И силни съмнения. За нечисти договорки. Заобиколени правила. Отклонени пари. И излъгани граждани.

Как ви звучи? Като фриволна политическа декларация с обвинения, но не доказвани с факти. Или като злонамерени внушения в публичен коментар от анимационни смелчаци, скрити зад профила на тролове.

Докато четох папката в Ловеч се проведоха две пресконференции, на които водещи политически сили са си разменили въздушни крошета. Сиреч замеряли са се с компромати и обвинения. Но без документи, конкретни имена и персонална вина. Изборите приключиха. Едните спечелиха, другите загубиха. Дошло е време и едните и другите да отговарят за думите си. Бившите за натворените нередности. Настоящите за своите решения, първи действия или бездействия. Политическото говорене приключи в началото на ноември. Сега думата имат фактите, документите, свидетелствата.

Като тези от прегледаната днес папка. Обещавам, че фактите ще проговорят, а документите ще свиделстват. Скоро. Много скоро.

8 коментара

  1. О, само това не ми го натрисайте, да отговарям вместо Райнов. И аз имам много въпроси за задаване, но никога не съм получил отговор тук, на този сайт. Пробвай във фейсбук, там има по-голяма вероятност да получиш взаимност.
    И да, на мен, а и на мои познати и близки не винаги ни харесва тонът на Иво, дори група студенти са го кръстили “райновизъм”, като не влагат позитивни чувства в този термин, но това си имаме в Ловеч. Надявам се, засега.

  2. skor_pion, г-н Райнов няма да ти отговори. Той само може да пише статия след статия, но както сам казва няма навик да коментира какво му пишат другите под статиите…

    1. Другите, херос, и това не правят. В царството на слепите и едноокият е цар.

    2. Ами може да не правят, дебелака, но някак си е много странно да ми се представяш като първа и последна инстанция. Като изразяваш позиция-ще отговаряш и на това, което малкото се осмеляват да те питат. А в случая ти отговаряш вместо Райнов, щото той видиш ли..си има принципи..

    3. Защо някой ми промени мнението по-горе?

  3. Г-н Райнов, Вие бяхте общински съветник и предния мандат на ОбС, защо чак сега виждате тази папка? Всяка опозиция трябва да бъде коректив на властта! Това в нашата община май не съществува, всичко се прави задружно, и хубави, и лоши неща.

    1. Или тайно?
      Най-лесно е да скриеш документите от съветници и граждани с определението “търговска тайна”.
      Сега, когато пазителите на тайните си отиват, а на тяхно място влизат нови хора, истината по случващото се през последните 12 години започва да излиза лека-полека.
      Давай, Иво, дори само да пишеш и информираш какво реално се е случвало и се случва в Ловеч, ползата ще е огромна.

  4. Всичко до тук добре.Коршета,юмруци,шамари и т.н.Питам Ви дами и господа общински съветници Прокуратура,ДАНС и др разследващи органи има ли?Писна ми от статий,действия искам,действия и кой кво дробил, да си го сърба.

Comments are closed.