gostinq2810131Гости от близо и далеч събра на празника си на 26 октомври с. Гостиня, информират от ловешкото кметство. След неколкогодишно прекъсване Денят на Гостиня се чества от 2002 г. насам в края на октомври, на Петковден по старому.

В събота на площада в центъра на селото се събраха гости, близки и приятели на гостинчани. Бе приготвена и раздадена традиционната курбан чорба, осветена от отец Христо.

Сред гостите на тържеството бяха общинските съветници Валентина Янкова и Доротея Цанкова, които отправиха пожелания към жителите на Гостиня за здраве, радост и благоденствие.

gostinq2810132Кметският наместник Валентина Цвяткова приветства гостинчани ,като им честити празника с пожелание за много здраве и радост, мир и любов. На възрастните пожела дълголетие и спокойни старини, на всички дейни хора много успех в личен и професионален план. И никога да не забравят, че „независимо от техните различия – физически, социални или партийни, има едно нещо, което ги свързва където и да са, тук, в България, или по света, и това е село Гостиня, техният роден дом, родното място, домът на техните  родители“.

Цвяткова изказа благодарност към Обществения съвет на селото, читалищното настоятелство, към  спонсорите и към всички, подпомогнали организирането на празника с доброволен труд, продукти и финансови средства.

В прекрасния слънчев ден Общинският духов оркестър на Ловеч вдигна още повече градуса на настроението.