grip2802121От РЗИ Ловеч информират, че през периода от 26 до 31 май 2014 г. на територията на област Ловеч са регистрирани общо 111 случая на деца, заболели от варицела. Най-много са в гр.Ловеч – 42 заболявания в Детска ясла №1 и 3, ЦДГ “Слънце”, “Мария Сиркова” и “Детелина” и училищата “Проф. Димитър Димов” и “Св.Климент Охридски” и гр.Троян – 48 заболявания в ОДЗ “Мир” и “Буковец”, ЦДГ “Синчец”, ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, СОУ “Св. Климент Охридски” и СОУ “Васил Левски”.

Регистрирани са случаи на варицела и в гр. Тетевен – 5 случая в ЦДГ «Васил Левски» и НУ «Хаджи Генчо», гр.Луковит – 1 случай, с.Баховица, Община Ловеч – 5 случая, с.Гложене и с.Орешак – по 3 случая, с.Бели Осъм – 2 случая, с.Румянцево и с.Балканец – по 1 случай

Регистрирани са и Скарлатина – 1 случай за гр.Троян на дете от ОДЗ “Мир”, изследвани 27 контактни, всичките отрицателни и Хепатит – 2 случая, от които единият С, вторият – неопределен, от гр.Ловеч.

Заболяемостта от остри респираторни заболявания за гр.Ловеч леко покачва нивото си от предходната седмица – 40,9 на 10 хиляди население.По-ниска е от средната за страната.

 

1 коментар

Comments are closed.