vettehnikum1609151Мая Величкова

Основана като държавно средно-специално училище за преработка и консервиране на хранителни продукти от животински произход през 1946г. Устоява преломите на времето. Запазва своя облик и уникалност. Акцентира се върху качеството на професионалното обучение и кариерното развитие отговарящо на нуждите на трудовия пазар.

В настоящия момент се обучават ученици в две направления – ветеринарен техник и технолог – “Контрол на качеството на храни и напитки”. Обучението се извършва в кабинети с модерна апаратура.

През изминалата учебна година възпитаници на гимназията взеха награди от различни конкурси. Това не остана незабелязано от Министерството на земеделието и храните. По този повод поздравителен адрес бе получен от заместник – министър Георги Костов за откриването на новата учебна година. Гости на тържеството бяха – г-н Росен Федерчев, директор на областна агенция по безопасност на храните, г-жа Надежда Василева представител на Областна дирекция “Земеделие” – Ловеч, г-жа Антония Иванова, старши експерт по обществени науки и гражданско образование.

Тържеството приключи с хоро и песен в изпълнение на гласовитата Станислава Илиева от 11А клас.