Полина Георгиева

Ивайла Василева от VI-б клас на ОУ,,Христо Никифоров’’ е класирана на второ място на Националния конкурс за православна поезия и проза на тема  ,,Христос возкресе – радост донесе’’

Конкурсът  е организиран от МОН, РУО–Бургас , Националния дворец на децата, Община Бургас, Център за подкрепа за личностно развитие – Бургас, Сливенска митрополия. Той е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2017/2018 г.

Ивайла членува в клуба на талантливите деца в ОУ,,Христо Никифоров’’ с ръководител Полина Георгиева. Идеята за акростиха ,,Христос возкресе – радост донесе’’ е вдъхновена от творческата дейност на децата в този клуб.

Творбите на младите таланти са оценени от авторитетно жури – творци и доказани професионалисти:

Председател: Ст. ик. д-р Захарий Дечев – председател на дружеството на краеведите в Бургас „ Георги поп Аянов”

  1. 1. Пепа Ангелова – директор на ЦПЛР – Бургас
  2. Виктория Димова – заместник директор и учител по БЕЛ в ЦПЛР – Бургас
  3. Атанасия Петрова – организатор и учител в ЦПЛР – Бургас

Присъденото призово място е доказателство за творческите възможности и стремежи на Ивайла, за нейната любов към изкуството, Бог и православната вяра.

В съвременното общество все повече търсим упора в нашите национални традиции и християнските ценности. Християнството и вярата дават на децата основите на нравствеността, усъвършенстват ги духовно, подкрепят ги в стремежа към знание и самопознание.Упражняват ги да бъдат сдържани,  да прощават, да осъзнават грешките си.

Всички сме убедени, че истинското  богатство са добрите ни дела и вярата, които можем да предадем на децата, откриващи света чрез изкуството.

В навечерието на светлия християнски празник Възкресение Христово децата от клуба на талантливите дълбоко вярват и споделят посланието на Исус Христос:

,,Както искате  да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях‘‘