chervenbr1309131С високи градуси на настроението, особено за най-малките жители на квартала, премина традиционният празник на ж.к. „Червен бряг”. Той се състоя на 12 септември

и бе организиран от Кварталния съвет под мотото „Дела срещу думи”. Сред гостите бяха кметът на Община Ловеч Минчо Казанджиев, областният управител Милко Недялков и секретарят на Ловчанската митрополия отец Любомир Казашки.  

„Радвам се, че в тези трудни времена на икономическа и духовна криза ние успяхме да съхраним традицията на нашия празник и за осма поредна година отново сме заедно”,   каза при откриването на празника председателят на Кварталния съвет Веска Драганова. Тя благодари специално на председателя на Общинския съвет Тихол Тихолов и на кмета на Ловеч за оказаната подкрепа. И призова съкварталците си да се обичат и да бъдат приятели, защото „само когато сме единни, можем да постигнем много. И кварталът ни да бъде един от най-красивите”.

chervenbr13091314В своето приветствие кметът Казанджиев пък припомни, че именно ж.к. „Червен бряг” сложи началото на празниците на кварталите в града. „Има нещо символично в тазгодишния празник, защото е осми поред. А осмицата като цифра означава безкрайност. Нека така безкрайни да бъдат и вашите мечти и вашите идеи за развитието на квартала…  Има и нещо знаково. Аз съм кмет вече 11 години и за пръв път на подобно мероприятие присъства представител на държавата в лицето на областния управител  г-н Недялков. А това показва, че държавата и общината вървят ръка за ръка за решаване проблемите на нашите съграждани и вие ще усетите това съвсем скоро. Един от проектите, които реализирахме и вече приключва е този за енергийната ефективност на детската градина в квартала. Така малчуганите ще имат възможност да живеят в една обновена, по-топла  и по-приятна база”, заяви кметът. И съобщи, че вече е подписан договора с управляващия орган и са в ход процедурите по проект „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч”, по който ж.к. „Червен бряг ще се превърне в атрактивно място за живот за всички представители на местната общност.    

chervenbr13091319„Надявам се най-късно до края на годината да започнем със строителните и ремонтни дейности.  И съм убеден, че до следващия празник на квартала ще бъде реализирано това, което вие дадохте като предложения и което беше заложено в проекта”, сподели Казанджиев. И призова за общи усилия за запазване и съхраняване на всичко, което е направено и предстои да се направи с парите на данъкоплатците.

След приветствията силен старт на празничната програма дадоха възпитаниците на Вокалната студия за поппеене с ръководител Милена Дафинина. Младите таланти Нели Стойнова, Мартин Борисов, Мария Веселинова Тоня Борисова и Мирослав Динков изпълниха обичани хитове и получиха заслужени аплодисменти. Специално за случая бардът Милен Тотев пък бе подготвил китка от популярни македонски песни, а сетне градусите на настроението вдигнаха момичетата и момчетата от Артформация „Огнени ритми” при ловешката Природоматематическа гимназия. В разгара на купона поздравления към празнуващите отправиха председателят на групата общински съветници на БСП Валентина Янкова и народният представител от ГЕРБ Корнелия Маринова.  Подобаващ финал на празника бяха изпълненията на Общинския духов оркестър и извилите се хора.

3 коментара

  1. В тези времена трябва да има причина за празници . Колкото повече се празнува толкова по – добре .

  2. Честит празник!

Comments are closed.