rimlovech1805132Мая Величкова

Към международната инициатива „Нощ в музея” се присъедини и Регионален исторически музей – Ловеч за осма поредна година. По традиция уредниците правят различни инициативи на този ден с цел да се популяризира денят на музеите. Целта е да се скъси дистанцията между музея и подрастващите, между музея и обществеността, както и да се информират за дейността на музейните работници, партньорите и проектите им през съответната година.

Във връзка с отбелязването на 18 май 2013г. в Музейна сбирка „Минерали и минерални суровини” от 15.30 ч. имаше подготвена програма за всички гости на отворените врати. След откриването Китарният състав при Ловчанско читалище „Наука- 1870”  с ръководител Стефан Тихов поздрави присъстващите с общи  и индивидуални изпълнения.

Следваха две презентации: ”Полезни ли са минералите за нашето здраве?…” и „Минералите в нашия бит”.  Не пропуснахме и най – малките с играта ”Намери съкровището”, а всички включили се в нея малки и по- големи имаше подарък минерал съответващ на тяхната зодията и разбира се откритото съкровище.

Към инициативата се присъединиха и „Екомисия 21век” с направата на октоподчета от екоматериали.