OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„От изключително значение за Община Ловеч е успешното партниране с местния бизнес, както и топлите взаимоотношения с правителството, защото само когато работим на високи обороти и  в партньорство, можем да постигнем успехи. Обективните данни сочат, че в Ловеч малкият и среден бизнес е много широко представен, залагаме на туризма, хотелиерството, на културните събития, на многото гости, искаме да обновим зоопарка и зоните за отдих. Не случайно предстои голям икономически форум в Ловеч и вие ще бъдете сред първите поканени“. С тези думи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към представителите на бизнеса, които участваха в днешната конференция „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.”, която се проведе в залата на Общинския съвет. Участие взеха предприемачи и бизнесмени от общината,

Срещата бе организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) с личното участие на зам.-изпълнителния директор Никола Стоянов, както и със съдействието на Областния информационен център. Модератор бе Цветан Ангелов, регионален представител на Агенцията за областите Враца, Плевен, Ловеч, Видин и Монтана.

„В страната са одобрени над 200 проекта на малки и средни предприятия, над 40 млн. лв. по плана „Юнкер” са на разположение на български фирми. Това показва, че българските предприемачи и собствениците на малки фирми са активни и трябва да продължат“, каза в приветствието си областният управител Ирина Митева.

Участниците във форума изгледаха видеопоздрав от евродепутата Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП), която бе представена на срещата от националния координатор Ирена Бойновска.

Никола Стоянов, който идва в агенцията от частния бизнес, представи програмата, която е стартирала от началото на година. Тя е от три различни модула, сред които има акценти върху инструментите за насърчаване на експорта, анализ на рискове и практическо обучение.

Според него конкуренцията у нас е в степени по-ниска от  Италия или Германия, бизнес средата у нас е много благоприятна. Истината е, че има много възможности за оптимизиране във всички области, например организация на труда, ценообразуване, дигитален маркетинг, по-висока ефективност на труда. Необходимо е още да се обучат мениджърите на всички нива, каза лекторът.

Относно нелоялната  конкуренция чрез ниски цени Никола Стоянов цитира негов колега, който казал: „Остави ги онези, които продават евтино. Щом продават евтино, един ден ще ги купим…“

Останалите презентации  на експертите представиха най-актуалните европейски програми и проекти, както и  Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса.

1 коментар

  1. “Обективните данни сочат, че в Ловеч малкият и среден бизнес е МНОГО ШИРОКО представен, залагаме на туризма, хотелиерството, на културните събития…С тези думи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към представителите на бизнеса…”
    Бреййй!Само преди 4 месеца на същото това място пред общинските съветници Корнелия Маринова заяви отговорно,че малък и среден бизнес в Ловеч няма.Че “гръбнакът на всяка икономика е затрит в безвремието на предишното общинско ръководство.”От къде изникна това МНОГО ШИРОКО представяне на малкия и среден бизнес.На снимките не се виждат новопоявили се представители от тази сфера.Само общински чиновници и членове на ПП ГЕРБ,които не са бизнесмени,попълват местата за добро впечатление.А щирокото представяне в крайна сметка стига до хотелиерството и туризма,което си го имаше в същия вид и размери.Друго не се споменава.А и не би могло.С твърдения ,че едно нещо го има,то не идва на терена.А като не идва,няма и как да го посочиш,защото ще бъде съвсем нагла лъжа.
    Явно Кметица Маринова е специалист в играта”Тука има,тука нема!”Или преведено за случая”Тука няма,тука ВЕЧЕ има!Щото АЗ съм тука!”

Comments are closed.