shanstedi1405163      Идеята за дарителска кампания в подкрепа на нуждаещо се от специализирано лечение дете се заражда по време изпращането на випуск 2016 година на ПГИТУ Ловеч.

Автор на идеята е Маруся Адрианова, ученичка от 12-а клас, професия „Ресторантьор”, специалност „Кетъринг”. Тя споделя с класния ръководител, предлага я за обсъждане и от другите абитуриенти в гимназията.

Каква е всъщност идеята! Парите, които ще спестят от купуване на скъпи тоалети за церемонията по изпращането в училище, да дарят за лечение на нуждаещо се дете, което те ще изберат заедно с преподавателите си, а на самия ден да облекат всички тениски с лого „Шанс за Теди”. Ние помогнахме!

Помогнете и вие”! Инициаторите разпространиха флаери с дарителската сметка и призив към всички: „Ние започнахме, вие продължете!” и събраха парична сума, която дариха на семейството на Теди Стоянова Христова за предстоящо лечение и рехабилитация в софийска клиника.

shanstedi1405164       На 13.05.2016 година, по време на церемонията по сбогуване със знамето на училището,  всички абитуриенти и преподаватели бяха с бели тениски! Израз на надеждата и съпричастността на цял випуск в една професионална гимназия, която рядко попада под светлината на прожекторите, но възпитава млади хора с големи сърца!