paradprikazki23041314Албена Йончева

Рекорден брой деца – повече от 150 –  участваха в Парада на приказките, организиран от Регионална библиотека “Проф. Беню Цонев”.  Приказното дефиле стартира в 17.00 ч.    с деца и родители от сградата на библиотеката  до сцената на Ловчанско читалище „Наука 1870”.  Сценичната треска беше обхванала малки и големи още в ранния следобед.  Детски смях и игри огласяха цялата градска градина в центъра на Ловеч. Верният приятел на децата  мечето Теди, клоунът Ради и доброволците на библиотеката умело организираха и забавляваха шествието от любители на книгата до пристигането им в салона на  читалището.

Начало на детското шоу дадоха „горската бригада” от детска ясла „Шарено петле”,  с музикален ръководител Таня Върбанова. Те поздравиха със своята песничка всички присъстващи. И  в като истинско състезание щафетата поеха  каките и батковците от детските градини. За индивидуалните награди се състезаваха около 90 деца на възраст от 2 до 6 години от детските градини.

paradprikazki2304139Приказни феи, принцеси, герои от комикси грабваха вниманието на публиката. Безспорен фаворит в предпочитанията на костюмираните тази година беше Снежанка. Както винаги, всяко дете получи книжка и  награда за своето участие, осигурени от издателство „Фют”, лакомства от Литекс моторс и Компас ООД с Хепи джуниър,  любимите сокчета от „Тимбарк България”. Индивидуални награди за костюм, песен и слово  при деца до 6 годишна възраст получиха : първа награда  за Ангел Димитров от ОДЗ „Слънце”  в костюма на котарака в чизми, втора награда получи костюма на Рапунцел на Магдалена Ангелова от ЦДГ „Зора”, а трета награда взе Мария Дончева от ОДЗ „Слънце” , облечена като  Пинокио.

Поощрителни награди получиха веселите три прасенца от ЦДГ „Зора” :  Константин Герганов, Ивайла Иванова и Мартин Христов. Втората поощрителна награда беше присъдена на Габриела Светославова от ЦДГ „Зора”, облечена като клоун. Награда за цялостно представяне   безспорно отиде при  голямата група на ОДЗ „Слънце”.  При учениците  първа награда бе присъдена на Лунната принцеса Кагуя на  Елица Анатолиева от ОУ „Васил Левски”.  Втора награда получи Щурецът Васил Светозаров от Ресурсен център, а трета награда бе присъдена на Мила Преславова от ОУ „Христо Никифоров” за нейната „Работна мецана”.  Поощрителна награда бе присъдена и на Преслава Енева от Ресурсен център.  Този път имаше две награди за цялостно представяне: второкласниците от СОУ „Тодор Кирков” с ръководител Теодора Христова за артистичното представяне на приказките  „Сапунени мехури” и „Най-скъпоценният плод”. Възпитаниците на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” получиха колективна награда за  музикалното представяне на героите от  ромската приказка „Цигулката на щъркела”. Индивидуалните и колективни награди бяха подсигурени от издателство „Егмонт България” и сладкото изкушение на торти „Фаворит”.

1 коментар

Comments are closed.