pgitu2509142За втора поредна година Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги – Ловеч участва в кулинарно състезание „Варошлийски вечери 2014“ със сборен отбор. В него са включени служители и ученици от специалността „Кетъринг“ с интензивно изучаване на италиански език.

Менюто, с което се представиха, включваше традиционни варошлийски рецепти: вита баница със сирене, традиционно варошлийско ястие – Боб в гърне с пръжки и домашни сладки – писмеди. Отборът бе отличен с грамота на I-во място в раздел „Традиционно варошлийско ястие“.

По този начин се осъществява приемственост между стари и млади и ще се предава старият дух на варошлийската кухня.

2 коментара

  1. То във Вароша има твърде малко “стари” варошлии, повечето са все от селата и с тях дойде и селската кухня. Бог да прости баба ми , ама ако видеше така наредена масата както е на снимката бая бой щях да отнеса , да не говорим че керамични чаши никога не е имало в къщи, в късния социализъм стана модерно да ги ползваме в механата.Още има остатъци от стъклени сервизи за вино и ракия купувани от прадядо ми преди 1900 година. А може би такава е била кухнята по болярско време и тогава се извинявам.

Comments are closed.