От 14 до 22 октомври 2017 г. в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), Швейцария, ще се проведе обучение от национална програма „Квалификация“ на Министерството на образованието и науката, което е за учители по професионална подготовка в област на образование „Техника” и „Информатика” от списъка на професиите за професионално образование и обучение и за учители по учебните предмети информатика и информационни технологии от общообразователната подготовка.

Групата за това обучение е от 39 участници от 24 града в България. Подборът се осъществява по определени критерии, посочени на страницата на министерството. Те включват информация за кандидата за последните 5 години, придружени от съответните документи – образование, квалификации, професионално-квалификационна степен, постижения на ученици на регионално, национално и международно ниво, публикации, награди, отличия и др. Едно от допълнителните изисквания към кандидатите е владеене на чужди езици според европейската езикова рамка, потвърдено от съответни документи.

Тази година единственият одобрен кандидат от Ловешка област е Ивелина Докторова, старши учител по математика, информатика и информационни технологии и ръководител на група по математическа лингвистика в Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч. Госпожа Докторова ще бъде посланик на ПЕГ „Екзарх Йосиф I” и град Ловеч в Европейската организация за ядрени изследвания ЦЕРН и след завръщане от обучението ще представи презентация за „страната на елементарните частици“.

Това е второто участие на учител от Езиковата в обученията в ЦЕРН. През 2016-2017 година обучение в ЦЕРН премина госпожа Стефка Дафова.

6 коментара

  1. Стига с тези изкукали даскалици! Ама моля ви.

  2. Ивелина, няма нужда да ходиш чак до Швейцария, елементарните частици са в сградата на Община Ловеч, на втория етаж.

Comments are closed.