slaviani2408137Албена Йончева

За втори път малки и големи от село Славяни усетиха магията на Забавно лято. Малчуганите очакваха своите приятели доброволците на библиотеката с нетърпение. Докато се събираха, вече пристигналите деца имаха възможността да бъдат нарисувани от доброволците на библиотеката. Така те се превърнаха в любими приказни и комикс герои, на животинчета и други превъплъщения. Най-нетърпеливите побързаха да  покажат своите творчески умения. Те изработиха своя фигура, която превърнаха в изискан сувенир.    После игрите започнаха, а веселието се увеличаваше.

Децата играха на народна топка и федербал, скачаха на въже. В „мокрият” дартс и мокърбола се завихри истинско съревнование между момичета и момчета. В мокърбола  се наложиха момичетата, докато в точната стрелба челното  място бе отредено на момчетата. Най-добър стрелец се оказа Стивън, след него се наредиха Сашо, Преслава, Георги и Боян. Дамите заеха призово място и във велосъстезанията, като показаха хъс и умение за управление на велосипед. Заслужено първото място грабна Бистра, следвана от Кристина и Теодосии. Апогеят на танците беше пингвинският танц, които успя да „навърже” един след други малки и големи  със своите заразителни стъпки и музика.

slaviani2408131Веселият детски глъч и смях  беше показател за удовлетворението,  озарило с присъствието си селския площад. Под въздействието на приятната музика и весело настроение децата дадоха воля на безграничното си въображение.

 В края доброволците раздаваха автографи на своите нови приятели и се разделиха с надежда догодина отново да са заедно и да се забавляват все така щуро, за да бъде лятото  запомнящо се и забавно.

Кампанията „Забавно лято” успя да се утвърди като празник за малки и големи.

Освен децата, участие в игрите взимат и техните родители, които показват, че във всеки един от нас живее и едно малко дете.

На 29 август (четвъртък) „Забавно лято” ще се проведе в двора на СОУ” Тодор Кирков”. На 5 септември 2013 игрите ще продължат в село Слатина.