parkingdrujba3009151Павлин Иванов

Наслушали сме на посегателства върху лекари, полицаи, горски стражари, при изпълнение на служебните им задължения в различни области на България. За съжаление, подобен инцидент е факт и в Ловеч, макар и укриван от ръководството на СКОРС.

След извършена проверка се оказва, че в деня на инцидента, началниците на общинския служител, след като той е откаран в болницата, дори не са сметнали за необходимо да уведомят МВР за случая станал в работно време, посред бял, в центъра на Ловеч.

На 17 септември, малко след 13.00 ч. на централния паркинг между блоковете „Мир“ и „Дружба“, служител на СКОРС се е опитал да таксува паркиралия за повече от час водач на плевенска „Опел Зафира“. Става дума за 1 (един) лев такса за паркиране на общински паркинг!

Водачът на плевенският автомобил категорично отказва да плати левче и след заплахи и категоричното „Няма да платя“, дава газ и потегля напред удряйки застаналия пред автомобил служител. Стига се до инцидент.

Водачът е 35-40 годишен млад и здрав мъж, който отказва да вземе фискалния бон на стойност 1 (един) лев. Стига се и до саморазправа. Служителят на СКОРС бива ударен силно в лицето и след като пада е ритан зверски, след което, побойникът се качва в колата си и отпрашва, оставяйки окървавен на земята общинския полицай.

Свидетели на инцидента се притичват на помощ на пострадалият и му помагат да се свърже с шефовете си. За инцидента е информиран Началника на СКОРС г-н Петракиев, който изпраща г-н Калев на мястото.

На 17 септември в полицията НЕ Е постъпил сигнал за побоя. Такъв пострадалият лично подава едва след като е изписан от болницата след няколко дни. Никой от СКОРС не е намерил за нужно да съобщи на органите на реда за нанесения побой на техен служител.

Епикризата на Неврологичното отделение, с която „Ловеч днес“ разполага, сочи – мозъчно сътресение и травма на главата. Казва се още, че по данни на болния, след удара, той е загубил съзнание за няколко минути и няма спомен от случилото се.

След сигнала на потърпевшия е започнало разследване.

 

Няма да задавам въпроси, на които никой няма да отговори. Цитирам единствено разказа на потърпевшият и официалните документи, с които разполагам.

Изводите ли?

12 коментара

    1. Простакът звучи Простакът не чака, не знае предел и стига простакът до своята цел, Защото простаци край него вървят и дават му знаци и правят му път. Надкласов, безкласов без род и съюз, но винаги касов, но винаги в плюс.

  1. Точно на този паркинг и аз имах проблеми. Отказах да платя,защото е дупка до дупка,а зимата закъсах дори с колата. Изринах си сама снега и се вбесих за какво да платя? Дори там ми удариха и колата и влязох в пререкание със служителя,а той ми изпрати полиция където работя и ми написаха акт от 60.00 лв.,които заплатих в общината. Казанджиев се чуди само от къде да пребира пари,без да полага поне минимални усилия за това! В този град е хаос и беззаконие ….

  2. На табелите около пазара е написано, че в сряда се заплаща паркинга от 8 часа. Миналата седмица в 7.25 поискаха такса, защото им било наредено да събират пари от 7.30. На какво прилича това ?

  3. Едно време като офицер, г-н Петракиев не би допуснал да се прикрие каквото и да е. Ако все пак е прикрил случая, жалко за него.

  4. Номерът на колата? А що се отнася до поведението на т.нар. отговорни лица… изберете си ги пак. Кирил Иванов, няма как да ви заставят да платите паркинг пред дома ви, покажете на служителя документ къде живеете и ако и тогава настоява се обадете на 112. Не е лошо да знаем и правата си наравно със задълженията

  5. без да оправдавам побойникът каква е разликата между този паркинг и служебния на общината малко по-нагоре ? тях дали ги таксуват? Да не говорим за платения паркинг срещу “Вик” в сряда – живея там и плащам данъци от къде накъде в сряда ще плащам да паркирам пред блока си? Минчо пред тях плаща ли във вторник и четвъртък примерно?

  6. Много добре са направили,те взеха много да си вярват че са закона.Пример. …един от тях натоварил 5 деца в малката бяла количка без да се обади на родителите им и ги откарал насила в полицията щот си играели на пейките до моста дето нали са за това. Отвличат деца.

Comments are closed.