gorov2101131Павлин Иванов

„От 1 октомври 2012 г., по неясни и необясними причини водата в Ловеч се вдигна. Тихомълком, без да бъде обяснено каква е причината за увеличението.“, това каза преди повече от година на пресконференция народният представител Димитър Горов.

В този период, ловешкият депутат е отправил питане към Министъра на регионалното развитие по отношение увеличението на цената на водата в Ловеч, но е останал неудовлетворен.

Според Горов, цитирам: „повишението е несъстоятелно, защото само 25% от цената на водата, която се добива и разпространява от ВиК дружеството е свързана с електроенергия за изпомпване и качването на по-високо. Останалите 75% от добиваната и използваната вода се получава по гравитачен път.“

Днес, близо шест месеца след като началник на ловешкото ВиК е кумецът на Горов, текстилния инженер Тихомир Матеев, цената на водата не е мръднала. За намаляване на цената дори не се говори!

Въпросът ми е ЗАЩО?

След като през 2012-та цената на водата в Ловеч, според Горов е повишена несъстоятелно,  каква е пречката близо шест месеца да не бъде възстановена справедлива и обоснована стара, по-ниска цена?

Кога народният представител не е бил коректен към ловчалии – когато заявява, че повишението е немотивирано или днес, когато той и неговият кумец мълчат за цената на водата?

Хубавото е, че думите отлитат, но написаното остава. Ето публикацията от 20 февруари 2013 по повод пресконференцията на народният представител Димитър Горов: ТУК

9 коментара

  1. Защото шибаните прасета не се накрадоха!

  2. Не,в Добрич цената е доста по висока,което е нормално и принципно изводите на автора са правилни.Просто още авигиевите обори във ВИК Ловеч не са разчистени,ръцете на Тихомир до голяма степен са вързани със сключени в последния момент анекси към трудови договори,предвиждащи огромни обезщетения при уволнение.Спомнете си сагата със смяната на ръководството – гербаджииската сган си е още там и не е изметена.Съвета на директорите е сменен,но шефовете на средно ниво са си същите,но и това ще се промени.В момента върви одит в дружеството и отговора на въпроса,поставен в статията – за вътрешните разходи във ВИК ще ви шокира

  3. Хората са си намерили рахатлъка и в никой случай няма да намалят цената на водата, напротив, няма да мине много време и ще поискат ново увеличение.Господ дава сняг и дъжд по Балкана, водата си знае пътя и по гравитация пристига в Ловеч. А тук едни хора ревностно проверяват водомерите и си прибират своето.
    Има информация, че водата в Добруджа, където се изпомпва от голяма дълбочина, е с по-ниска цена от нашата. А ние си траем и си плащаме като попове.

  4. Имало е доста статии за вдигането на водата преди. Просто червените очи на някой хора гледат от странен ъгъл. Но ми е интересно надъхания Горов какво ще каже за намаляване цената на водата. И дали ще постави в партер обърканото си другарче Матеев.

  5. Той Ицо си е излязъл с името и пише, ами ти анонимната коя си Елка ли Курнелка ли?!?!

    1. То пък едно име и едни подвизи зад него 🙂

    2. Е какво искате от младежта на БСП. С такъв потенциал разполагат. ОГРАНИЧЕН

  6. Ама той Христо сайт няма и си е казал, че е от БСП и естествено си е пристрастен към тази партия, питането по скоро е към собственика на информационния сайт, който би трябвало безпристрастно да поднася новините.

  7. Христо, Христо. Ти не беше ли палячото на БСП който , прави циркови изпълнения по площади и пред училища. За каква пристрастност и коректност говориш тогава.

Comments are closed.