baicheva106151Павлин Иванов

Едва ли днешният ден на детето е най-подходящият за обсъждане на сериозни теми. Но може би, точно заради бъдещето на децата, трябва да се говори, пише и действа.

Темата е изнесена от „Господари на ефир“ и за радост, привлече огромно внимание. Жестокото отношение и бруталните действия на акушерката от тетевенската болница и нейният екип към една млада родилка. Казвам за радост, защото без съдействието на големите медии, много инциденти биха останали скрити за обществото и биха се разминали с правосъдието в България.

Често ми се случва да си задавам въпроса – ЗАЩО сме толкова жестоки един към друг?

Защо лекарите вместо да лекуват с отношението си, което е доказан медицински факт, причиняват още по-голямо страдание на пациентите си?

Защо служителите във всякакви институции се опитват мачкайки да стъпят върху хората, наложило им се да се сблъскат с бюрокрацията?

Защо шефове и работници в частният сектор са готови да се избият, в опита си да покажат кой командва парада?

Всичко това, погледнато от страни е дълбоко безсмислено и водещо, гарантирано, до лош резултат за абсолютно всички. Нима сме толкова глупави, че не разбираме как можем да си спестим непридизвиканите с нищо проблеми?

Знам, че има прекрасни условия и в Ловеч и в България, всеки един от нас да е недоволен, сърдит, неоценен. Но как да станем по-доволни, по-ведри и усмихнати, намерили своята лична и професионална среда .. отказваме да решим и намерим пътя.

Имаха възможността да прекарам повече от 20 дни в Хага, Холандия. Знаете ли каква е основната разлика между нас и тях, според моят син?

Не, не е това само, че са по-богати и животът им е уреден по-добре! Не! Той видя разликата във хората!

По-добри, по-позитивни, усмихнати, спокойни, толерантни. Качествена разлика!

Какво ни пречи да бъдем като тях или да намерим нашият си път за бъдем нормални и щастливи?

Парите, пътищата, прекрасните градини? Едва ли е само това.

Нямам точен отговор на тези въпроси, но знам само, че така повече не може и не трябва да продължава. Това, колкото и да изглежда декларативно, трябва да се превърне в реалност, ако искаме да оцелеем, буквално, и да имаме шанса да продължим напред.

От всеки един от нас зависи! Без никакво изключение!

Трябва да се променим, не на думи, не с празни декларации, не със заучени фрази от големия екран, а дълбоко в себе си. Друг път просто няма!

3 коментара

  1. Много хора търсят по-слаби същества и ги мачкат, за да потулят комплекса си за малоценност. Бият животни, децата си, жените си. Други използват професионалната си квалификация, за да се налагат. Но ролите се сменят и когато попаднем от обратната страна, се чудим как е възможно такова безобразие. Промяната започва от самите нас; не знам защо е толкова лесно да се загуби човещината…

  2. Най-отвратително е, че случая е от 22.04 и ако не бяха господарите щеше да е поредния потулен болничен инцидент. Павлине, ужасяващо е че адвокатите в региона не желаят да се заемат с казуса от криворазбрана толерантност към докторите. Дано правораздавателите имат доблестта да раздадат справедливост за невинната жертва и измъченото и семейство, в противен случай и те ще бъдат съдени от по-висша инстанция. Преди да направите лошо другиго помнете, все някой ще плаща за стореното – деца, внуци, все невинни.

Comments are closed.