soclovech19061510Павлин Иванов

Така пише в Уикипедия за социализма: „Най-общо, социалистите споделят възгледа, че капитализмът несправедливо концентрира власт и богатства в малък дял от обществото, който контролира капитала чрез експлоатация труда на наемния работник, създава неравенство в обществото, не предоставя на всички равни възможности за увеличаване на собствения потенциал и не употребява технологиите и ресурсите в максималния им потенциал и в интерес на народа.“

След 20 години социалистическо управление в Ловеч, би трябвало социализмът да е дошъл, работническо-селската класа да е щастлива, да има справедливост, капиталистите-изедници да са натикани в ъгъла и да сме по-равни от прясно окосена трева на голф игрището на „Червен Кольо“, да няма безработица, да има милиционерски ред (както едно време), заплатите да са справедливи и равни (за всички, както едно време!).

Хайде да караме по ред.

Да започнем с положението на работническата класа при социалистическото управление на Ловеч.

drugare1906151Обществена тайна е, че има договорка между „големите“ бизнесмени, заплатите на работниците да се държат на границата на физическото оцеляване. Естествено, всеки знае, че това става с любезното съдействие на социалистическата власт в Ловеч и нека не стесняваме понятието само до един единствен човек!

Защо за 20 години точно „червените“ капиталисти завладяли Ловеч спазват картела за ниските заплати? Това би трябвало да е най-характерна черта на „алчните“ капиталисти! Защо го правят социалистите, идея си нямам!

Най-яркият пример за ниски заплати, назначаване на другари с връзки за хранилка и лошо качество е … пряко ръководената от червените “бизнесмени”, кметове-социалисти – общинска администрация в Ловеч!

 

Положението със „селската“ класа е идентично! По селата работа, както би се изразил зам. кмета Ертан Хасан на майчин език – йок! Естественият съюзник на всеки социалист е земеделеца, който с къртовски труд и пот начело, пошибващ Белчо и Сивушка, си докарва прехраната.

Шефовете на сериозните, богати и значими кооперации са … социалисти! Защо рентите са ниски, защо всеки земеделец има коли, пари, жени, за сметка на работещите като пчелички за жълти стотинки на жегите хорица, нямам идея.

За 20 години социалистическо управление в Ловеч, хората в селата сякаш не са стигнали до светлия хоризонт и продължават едва да свързват двата края!

 

Дали за две десетилетия всички станахме равни социално по социалистически?

drugare1906151Спомняте си онзи стар виц: Всички сме равни, ама има и по-равни!

По-равните от социалистите са окупирали всяка една хранилка. Понякога са цели семейства, понякога са само баджанаци и етърви, понякога просто кой с кого спал и кого ..

За 20 години социалистическо управление в Ловеч, дори на социалистите вече им е трудно да си намерят работа и чакат като кученца някой от по-равните да им подхвърли я проектче, я поръчка, я нещо дребно за да не мрат от глад.

А! Има даже прибрани по фирмите на социалистите-капиталисти, само и само да не се губят като ценни кадри.

Защо ли? Ами защото за да има работа в днешният свят, трябва да има условия, честни конкурси, сигурност и предвидимост! Всичко това е невъзможно на практика при „червено“ управление, защото идеологията и принципите останаха единствено в побелелите глави на 80-годишните избиратели. По-младите са „бизнесмени“, „консултанти“ .. с две думи – капиталисти!

Защо капиталистите, алчните изедници не са натикани в ъгъла и не са принудени да са социални в отношението си към работниците си, а ги експлоатират по-яко и от Форд?

Защото са социалисти! Затова!

Обструкции някакви по този въпрос? Ако случайно има, да взема да цитирам имена и родословие на банкери, фабриканти, бизнесмени? А?

По бай Тошово време нямаше безработица! Защо по бай социалистическо време, за 20 години в Ловеч, най-добре си има безработица? Устойчиво!

drugare1906151Все си мисля, че 20 години са много време, в което съвсем спокойно ако си искал, използвайки и без това феодалната структура на управление, можеш да елиминираш този бич на капитализЪма! Има две възможности – или нямаш идея как или не ти пука за работническо-селската класа, която ежедневно наблюдаваш с пура в ръка от терасата на скъп ресторант в стария квартал „Вароша“, разговаряйки с приятели и подчинени в работно време.

Сега, че пурите са символ на успелият социалист, можем да видим на всяка снимка на другаря Фидел Кастро от братска Куба. Но това, кака Мара от Смочан, върла гласоподавателка и вярна електорална единица няма как да разбере!

Тя милата си копа мамулите както по бай Тошово време, сади бостана, псува демокрацията, че е прогонила децата й в Америка и се кара на дядо Мильо що не е запрял прасето в кочината преди да почне поредния турски сериал-сакъз.

Кои са успелите социалисти в Ловеч?

Най-богатите „бизнесмени“ в люляковият град, изучаващи децата си в Швейцария, Великобритания или върлият враг на тутраканската селищна система – САЩ, са известни социалистически фамилии. Да цитирам или нема нужда?

Само да попитам – може ли 80 годишен човек, непознаващ нито едно съвременно устройство – като смартфон, таблет, компютЕр, микровълнова, тостер, да е шеф на банка в Ловеч?

Защото е социалист – може!

За успелите, основните принципи – равенство, братство, солидарност са некви тъпотии от миналото!

Най-общо, социалистите споделят възгледа, че капитализмът несправедливо концентрира власт и богатства в малък дял от обществото ..“

Тук Уикипедия трябва да бъде похвалена!

Властта и богатствата в Ловеч са концентрирани в много малък кръг хора! Вярно е!

 

drugare1906151В заключение, моля, някой подготвен социалист да ми обясни, защо след 20 години социалистическо управление на Ловеч, съчетано със съвпадението на няколко социалистически парламента и правителства, социализЪма в нашия град отсъства?

И защо най-големите капиталисти и бизнесмени в Ловеч са социалисти , които не дават справедливи заплати, когато изобщо дават?

 

 

Иначе, в Ловеч, се краде както по бай Тошово време! Поголовно и безогледно!

Е това не мръднало ни на йота като принцип и партийно убеждение!

 

Социалисти???? би написал Левски в тефтерчето си, ако беше наш съвременник!

6 коментара

Comments are closed.