Защо да се инвестира в Ловеч и региона? На този въпрос бе посветено словото, с което днес, 27 април, кметът на Ловеч Корнелия Маринова откри Националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика” в хотел „Ловеч“. Тя се спря върху благоприятното геостратегическо положение на града, стабилната и предсказуема политика и данъци (ставката на данък сгради и местния данък за възмездно придобиване на имущества са непроменени през последните 8 години), добре развитата мрежа от образователни, здравни и социални услуги, както и доброто взаимодействие на общинските власти с местния бизнес, браншовите и професионалните организации при решаване на важни проблеми за местната общност.

„Изхождайки от потенциала на Ловеч и региона, ние сме съсредоточили усилията си да създадем благоприятна среда за развитие на местния бизнес и най-вече за привличане на чужди инвеститори“, каза Корнелия Маринова.

След словото на кмета организаторите връчиха сертификат за партньорство на Община Ловеч за подкрепата при осъществяването на бизнес-форума.

Сред обсъжданите теми бяха как да бъдем успешни в чужбина (лектор Тамара Арутюнян-Узунян), индустриалната карта на България (Светлозар Петров), франчай- – успешният бизнес модел (Гена Събева). Сред лекторите бе и Татяна Тодорова, експерт ТПЗП – Ловеч, която говори на тема „Системата на търговските палати в услуга на бизнеса“.

Форумът се провежда по идея на сп. „Бизнес клуб“ в партньорство с водещи бизнес организации. Община Ловеч е съорганизатор. Вечерта е предвиден концерт-спектакъл на пл. „Екзарх Йосиф I“ от 18 часа. В програмата участват Димитър Туджаров – Шкумбата, който ще е водещ на събитието, Поли Паскова и ансамбъл „Чинари“.

4 коментара

  1. Интересно, защо не се допусна “Калинел” -или сме в очакване на корпорации от ОАЕ, или причината е същата, като за Идеал Стандарт / преди време/. Досещаме се за отговора.

  2. Е,точно в Ловеч и ловешка община икономиката е най-силна/???!!!/Ако все пак някий реши да инвестира,ще ми е любопитно дали притежава уменията на Свети дух – да съживява мъртъвци?!

  3. Добре развита мрежа от от социални и здравни услиги? Хора вие нормални ли сте? В момента в ловешката болница няма един сироп за кашлица, няма животоспасяващи медикаменти от които зависят нашите животи? Града ни е след бонбандировки и не виждам шанс някога нещо да се подобри!
    Нека погледнем реално на нещата, Ловеч го няма!

  4. Колко потенциални инвестотири ще видят “презентациите” от този форум? Каква е основната му цел? Имаше ли популяризиране на този бизнес форум в медиите, за да присъстват на него и млади хора, които искат да развиват бизнес на територията на областта? Ще бъдат ли публични материалите от “презентациите”, за да се ползват от заинтересовани от темата?
    Въпросите ми са в рамките на добронамерения тон!

Comments are closed.