Затворени за движение на МПС от сутринта на 7.01.2017 г. са седем междуселищни отсечки в община Ловеч. Причината е силното снегонавяване, образуването на преспи и работата по изваждането на няколко закъсали коли.

Забраната се отнася за пътищата между Ловеч – Баховица, Ловеч – Лисец, Ловеч – Горан, Баховица -Лисец, Баховица – Славяни, Горан – Владиня и Тепава – Брестово.

Обстановката е динамична и сложна, времето не е подходящо за пътуване с кола.

Призовават се водачите на МПС да спазват Закона за движение по пътищата, да внимават за поставените знаци за временно ограничение на движението, да бъдат дисциплинирани и да не пречат на снегопочистващите машини.

При нормализиране на обстановката, след спиране на вятъра и снегонавяването, пътищата ще бъдат почистени. За отваряне на движението ще бъде подадена информация на сайта на Община Ловеч http://www.lovech.bg/ и до медиите.

4 коментара

  1. Когато е затворен Ловеч / Горан ние постсвяме знак на изхода на Горан в посока Ловеч. Трябва това да се прави и от другата страна, за да не тръгват коли от Ловеч по този маршрут, защото има големи преспи!

Comments are closed.