Засилен интерес се наблюдава към премиерата на новия документален филм „Лъвский: Европеец в Българско“, която ще се състои в Ловеч на 10 юли (понеделник) 2017 г. от 17.30 ч.  Прожекцията  е в камерната зала на Драматичния театър в Ловеч, като входът е свободен.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова е изпратил покани за премиерата до кмета на Карлово Емил Кабаиванов, както и до Дора Чаушева – директор на Национален музей “Васил Левски” в Карлово. Заявка за присъствие дойдоха от музеите в градовете Левски и Троян, както и от Общинските комитети “Васил Левски” в Плевен и Троян.

Премиерата на филма е повод да се срещнат участници от честването на 180-годишнината от рождението на Васил Левски, което се провежда в цялата страна, като центровете са Ловеч, Карлово и София. Затова преди прожекцията в приемната на Община Ловеч в Бароковите къщи кметът Корнелия Маринова организира от 16 часа среща между гостите. На нея ще присъстват и членове на Общинския комитет „Васил Левски” в Ловеч. Както е известно, кметът на Ловеч е председател на този комитет, като същевременно е и член на Управителния съвет на Общобългарския комитет „Васил Левски“.

Премиерата на филма е част от програмата на Община Ловеч за честване на годишнината от рождението на Апостола, чиято кулминация е на рождената дата на Васил Левски – 18 юли. Тогава от 18 часа е гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски в Ловеч.

Цялата програма виж на: