Променя се мястото на спектакъла „Танцът на вятъра“, който вместо на откритата сцена на крепостта ще се състои на сцената на пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“ в Ловеч. Началният час е същият – от 18.30 часа, на 18 юли, а входът е свободен.

Причината за промяната е възможността за евентуални валежи.

Концерт-спектакълът на трупата „Танцът на вятъра“ от Стара Загора е съвременна интерпретация на българското фолклорно наследство. Двете извечни начала – ритъмът на живота и силата на любовта, си дават среща в една емоционално наситена картина. Стилът на формацията носи онази непринуденост и лекота на общуване със зрителя, с която вятъра докосва всеки един от нас.

Формацията „Танцът на вятъра“ е свободно творческо сдружение, създадено през 2000 г., обединило творци от няколко поколения с професионален опит в българския фолклор. Състои се от 17 професионални танцьори, завършили Националните училища за танцово изкуство в София и Котел. Много от тях продължават обучението си в Академията за музикално и танцово изкуство – Пловдив, специалност хореография и режисура.