Започна ремонтът на кът за отдих в село Умаревци, община Ловеч, като това става с безвъзмездна финансова помощ от Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС).

Започна ремонтът на кът за отдих в село Умаревци, община Ловеч, като това става с безвъзмездна финансова помощ от Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС). Площадката се намира точно срещу сградата на общината и беше в доста занемарен вид. С подписването на договор от 31 май т.г. се отпуска сумата от 9862 лв., като до 30 ноември т.г. площадката ще бъде напълно обновена.

Дейностите включват подмяна на съществуващата ограда, освежаване на старите съоръжения, поставянето на две нови беседки, едната от които за деца, постояването на къщичка за игри,  на пясъчник, монтиране на стойка за велосипеди и други. Целта е градинката да се превърне в привлекателно място за игри на децата и отмора на възрастните хора, сподели кметът на село Умаревци Виктория Маринова. От приложените снимки може да се види какво е представлявал обектът преди и как се променя в момента.

Проектът в Умаревци е единствен сред селата в община Ловеч, има още един одобрен от ПУДООС проект за подобрения в Целодневна детска градина „Първи юни“ в Ловеч.

5 коментара

  1. Да Стратеш може да стане страхотен парк……но няма идеи или пари…Според мен няма пари….Както винаги

    1. Може. На мое питане кога ще има осветление ми се отговори, че не може да ми се отговори! Имали по-проритетни задачи от осветлението на някакъв си парк, в който винаги има хора.

    1. Антиките колкото по стареят по-скъпи стават , а за някои щеше да струват ВСИЧКО

Comments are closed.