lovmech512121Община Ловеч започна прием на номинациите за ежегодната персонална награда „Ловешки меч”. Наградата се присъжда за стойностни постижения в областта на културата. Целта е да се стимулират изявите на творци и дейци в сферата на изкуството и културата в община Ловеч, да се отдаде заслуженото внимание, обществена гласност и признание на този, който има най-голям принос в културния живот на общината. Наградата се връчва на един творец и се състои от статуетка „Ловешки меч” и грамота за принос в културния живот на община Ловеч (няма парична награда).

В конкурса могат да бъдат номинирани отделни творци е следните области:

– литература;

– театрално изкуство;

– музика;

– танцово изкуство;

– изобразителни изкуства;

– журналистика.

За участие се представят: мотивировка; кратка биография на автора, авторски материал или друг аудиовизуален материал, удостоверяващ художествения факт.

С наградата се удостоява творец за конкретно произведение или художествен факт за периода от 1 април на предходната година до 1 април на годината на връчване.

Предложенията се правят по образец, който може да се изтегли от сайта на общината. Предложението, заедно с съпътстващите материали, се адресира до Кмета на общината в срок до 1 април т.г. Не се разглеждат предложения, получени след тази дата.