Градът на люляците се нарежда до София и Варна в новия сезон на Five Star Media Group

Екипът на Five Star Media Group започна снимки в град Ловеч. На 9 април бяха филмирани събитията на Цветница, която се отбелязва като голям градски празник на занаятите. Снимачният процес продължава и през месец май.

Кадрите ще бъдат част от документален филм за град Ловеч, който ще влезе в най-хитовата поредицата на БНТ “Свят и региони” – “Световните градове на България”. Тя се излъчва без прекъсване вече 4 години. В съдържанието й влизат най-известният филм за София за цялата история – “София – Историята на Европа” и Varna Prima Europaea.

Филмът е копродукция на община Ловеч и продуцентска къща Five Star Media Group. Режисьор е Степан Поляков, а главен оператор  Момчил Александров.

Предстои да бъдат заснети обектите – АИР „Вароша“, Покритият мост, средновековната крепост Хисаря, паметникът на Левски, останките от древния римски път “Виа Траяна”, историческият музей, Деветашката пещера, музеят на водата „Дели Хамам“ и други. Авторите обещават сюжетът да е неочакван, много атрактивен и изцяло в стилистиката на най-модерното от този жанр.

Само преди седмица продуцентската къща се сдоби с поредна престижна награда от международен фестивал.  Наградата е в категорията научно-популярен и документален филм /Култура и История/ от “На източния бряг на Европа” във Велико Търново за филма “Имало едно време… Три царства”.

Телевизионната премиера на филма бе по БНТ1 в понеделник след Великден (17 април) от 16:00 часа.

1 коментар

  1. С друго може и да не се запомни кметуването на К. Маринова, но в паметта на ловчалии няма как да не остане голямата й лична слабост към пиар снимките, за които плаща с кеф от парите на данъкоплатците. И все пак дали авторите на този филм ще потърсят и алтернативен документален ракурс на снимките, включвайки клип от предизборната кампания на К. Маринова през 2011 г. , където госпожата обещава на висок глас ПРОМЯНА. Ето го и въпросният клип. Минали са 5 години, през които Маринова освети с ярки изрази и усмивки политическия небосклон на Ловеч, но промяна – ЙОК : https://www.youtube.com/watch?v=NZFyx5R0b5Y 😀

Comments are closed.